Fable III før jul

Rollespill eller actionspill?

Peter Molyneux har røpet kontroversielle detaljer.

X10-arrangementet i San Fransisco har allerede gitt slippdato for Alan Wake, Dead Rising 2 og Halo Reach-betaen, og nå har vi også fått vite når Fable III kommer i butikkene. Ikke overraskende skjer dette i julehandelssesongen.

Utvikler Peter Molyneux hadde en stor presentasjon av Fable III på X10, og her fikk vi flere interessante (og til dels kontroversielle) nyheter om spillet.

I motsetning til andre rollespill har det nemlig ingen erfaringspoeng, og ingen helsemåler. I stedet viser det hvor skadet du er ved hjelp av fargeeffekter på skjermen, og hvor mektig du er kan du se ved å telle antall tilhengere du har fått i spilluniverset (jo mektigere du er, jo flere "fans" får du).

Peter Molyneux mener folk ikke forstod erfaringssystemet i Fable II, og at hele konseptet med erfaringspoeng er utgått på dato. Spillet handler om å leve i en fantasiverden, og derfor synes Molyneux og teamet det ble feil å fokusere på kamp som kilde til erfaringspoeng.

Molyneux tror mange erfarne Fable II-spillere kommer til å bli irritert over endringene, men at de er til det beste for spillet og at det dermed ikke er noen grunn til å ikke gjennomføre dem.

Siste fra forsiden