Roman avslører historien i nytt skytespill

Tidligere GlypX-ansatte jobber med nytt prosjekt kalt Empire. En annerkjent forfatter er hyret inn for å skrive roman om universet bak spillet.

Spillutviklerne i nye Chair Entertainment er satt sammen av flere tidligere ansatte hos GlypX Games, utviklerne av Advent Rising. Nå har de fortalt oss litt om Empire – et pågående skytespillprosjekt.Empire-universet er skapt av noen kreative sjeler hos utviklerne, og baseres på at det amerikanske imperiet har vokst for raskt.

Bokomslaget til Empire, av Orson Scott Card.

Den politiske debatten har gått over til en ny borgerkrig. Kampene, som står mellom de med høyteknologiske våpen på den ene siden, og militære fotsoldater på andre siden, er i ferd med å gjøre byer om til ruiner. De aller fleste ser imidlertid helst at denne borgerkrigen snart tar slutt, og må ty til sine egne våpen, teknologier og talent.

Det store spørsmålet blir hvem som kan samle stat og folk når den amerikanske drømmen faller, og ikke minst hvilken side du, som hovedperson står på. Dette og mer skal antageligvis forfatteren Orson Scott Card gi oss svar på i sin nye bok, som slippes i november. Card har fått i oppdrag av Chair Entertainment å skrive en bok basert på Empire-universet, som skal gi oss en grundig introduksjon til historien bak det kommende spillet.

Den kjente forfatteren har tidligere skrevet mange kjente fremtidsromaner, blant annet Ender’s Game fra 1985 som spådde at Internett og blogger skulle ta av på 90-tallet. Han har også skrevet historien til PC- og Xbox-spillet Advent Rising.

Spillet kjører på Unreal Engine 3-motoren, men det er foreløpig ikke kunngjort hvilke plattformer som blir aktuelle eller når spillet havner i hyllene.

Siste fra forsiden