Ryse skal bli et grafisk utstillingsvindu på PC

– 4K er det neste steget innen grafikkvalitet for PC-spillere, forteller Crytek.

Crytek

Den tyske spillutvikleren Crytek har lenge vært mest kjent for førstepersons skytespill i form av Crysis-serien og det første FarCry-spillet, men i fjor kastet studioet seg inn i en ny sjanger med et tredjepersons actionspill kalt Ryse: Son of War til Xbox One.

I spillet styrer man en romersk general som må hogge seg gjennom horder av fiender ved hjelp av heftige sverdmanøvre. Spillet levde dessverre ikke helt opp til forventingene, heller ikke her på verket, men de fleste var i det minste enige i at spillet leverte nydelig grafikk.

For spillere som verken har eller planlegger å kjøpe en Xbox One bringer Crytek nå gledelige nyheter. På hjemmesiden sin bekrefter nemlig studioet at Ryse: Son of Rome skal lanseres til PC. Den spesifikke datoen er ikke satt, men PC-versjonen skal slippes en gang i løpet av høsten.

Ryse: Son of Rome skal visstnok få enda bedre grafikk.

Skal bli et grafisk utstillingsvindu

PC-utgaven av spillet vil skille seg fra konsollversjonen på kun ett, men viktig, punkt. Crytek har nemlig planer om å gjøre spillet til et grafikkmessig fyrtårn i spillindustrien, og inkluderer i den forbindelse støtte for 4K-oppløsning.

– 4K-spilling er det neste steget innen grafikkvalitet for PC-spillere, og Ryse er det perfekte utstillingsvinduet for hva som nå er mulig i det øvre sjiktet av PC-spill. Vi har gitt utviklerne våre muligheten til å vise hva CryEngine-motoren virkelig er god for, skriver Crytek.

Studioet tror 4K-utgaven på PC vil bli stående som en referanse når det gjelder PC-grafikk i lang tid fremover. Om det vil innfri disse djerve løftene gjenstår selvsagt å se.

For øvrig kan Crytek også opplyse om at PC-versjonen av Ryse: Son of Rome vil komme med alt det nedlastbare ekstrainnholdet som er blitt sluppet siden spillet ble lansert på Xbox One.

Ryse: Son of Rome ser ikke ut til å få en oppfølger likevel:Spillet har antakelig blitt kansellert på grunn av økonomiske problemer hos Crytek »

Siste fra forsiden