Ryse 2 skal være kansellert

Ryktene går om et Crytek i alvorlig trøbbel.

Crytek

Spillnettstedene Kotaku og Eurogamer har begge fått bekreftet av sine kilder at oppfølgeren til Xbox One-spillet Ryse: Son of Rome har blitt kansellert.

Ryse: Son of Rome får ingen oppfølger. (bilde: Crytek).

Ifølge Eurogamer skal det være strid rundt rettighetene som hindrer utvikler Crytek og utgiver Microsoft å fortsette samarbeidet om spillet. Microsoft skal ha ønsket å ta over rettighetene til serien, noe Crytek ikke ville være med på.

Utviklingen av originalspillet skal ha vært svært vanskelig, og det måtte blant annet bytte studio underveis. Resultatet imponerte med sin lekre grafikk, men vår anmelder kritiserte spillet for å mangle substans.

Trøbbel med økonomien?

Nyheten om kanselleringen kommer samtidig som det dukker opp stadig flere rapporter om trøbbel hos Crytek. I utgangspunktet var det tyske Gamestar som publiserte en artikkel om at selskapet hadde problemer med å betale lønna til utviklerne sine.

Crytek avfeide dette som rykter, og benektet innholdet i artikkelen.

Crytek jobber også md Homefront: The Revolution. (bilde: Crytek).

Men etter som ulike nettsteder tar kontakt med sine kilder i Cryteks studioer kommer det stadig flere rapporter som støtter opp om Gamestars opprinnelige artikkel.

Ifølge Kotaku har folk fra Crytek UK bekreftet forsinkede lønnsutbetalinger og manglende bonuser, og det samme skal folk fra Cryteks Frankfurt-studio ha gjort.

Eurogamer har nå fått samme beskjed fra Crytek Shanghai. Februarlønnen skal ha blitt forsinket til april, mens kun halve marslønnen ble betalt i slutten av april. Lønningene for april og mai uteblir fortsatt, og ifølge artikkelen vil myndighetene nå gripe inn.

Warface ble en suksess – men bare i Russland. (bilde: Crytek).

De nettstedet har snakket med peker på at Crytek har hatt mye motgang. Ryse ble ingen storselger, spillportalen G-Face har vært en fiasko, nettskytespillet Warface skal ha floppet overalt unnatt i Russland, og samlekortspillet The Collectables har heller ikke vært noen suksess.

Tøff konkurranse for CryEngine

Les også
Anmeldelse: Ryse: Son of Rome

I tillegg skal studioet slite med inntektene fra CryEngine, og konkurransen fra nykommer Unity og ringreven Unreal Engine skal være svært tøff.

Utviklerne av romspillet Star Citizen, som bruker motoren, har vært ute og beroliget sine tilhengere med at de ikke lenger lisensierer motoren men har gjort et «fullstendig oppkjøp» av motoren og kildekoden slik at de ikke vil påvirkes om Crytek går konkurs.

Cryteks amerikanske studio jobber med samarbeidsspillet Hunt. (bilde: Crytek).

Det er ikke klart hva som eventuelt skjer med andre spill som lisensierer teknologien om Crytek skulle gå konkurs. Disse inkluderer blant annet det lovende rollespillet Kingdom Come: Deliverance.

Ifølge originalartikkelen til Gamestar håper Crytek nå å bli reddet gjennom et oppkjøp. Hviterussiske Wargaming.net, som har tjent seg søkkrike på World of Tanks, skal være en potensiell kjøper.

Cryteks ulike studioer jobber blant annet med skytespillet Homefront: The Revolution, samarbeidsspillet Hunt: Horrors of the Gilded Age og det eventyrinspirerte MOBA-spillet Arena of Fate.

Selskapet skal ha mellom 900 og 950 ansatte totalt.

Siste fra forsiden