Sosialt nettverk fra Crysis-skaperne

GFACE ønsker å forandre måten vi spiller på.

Nå kan du melde deg opp for å betateste Cryteks nye onlineplattform, GFACE. Dette skal være en plattform som støtter alt fra enkle familiespill til grafikktunge actionspill, og et av de viktigste elementene er at man skal kunne spille sammen på tvers av plattformer.

For å demonstrere dette vises et bilde av det kommende førstepersons skytespillet Warface. Her ser vi PC-spilleren løpe rundt som i et ordinært skytespill, mens mobileieren ser handlingen ovenfra og sender inn luftstøtte og en spiller med nettbrett planlegger og gir ordre.

Samarbeid på tvers av plattformgrensene.

Vi får også se en video av to spillere som samarbeider i Warface, hvor den ene spiller i nettleseren og den andre bruker en dedikert klient. Videoen viser også et bilspill som heter Race Driver Unlimited, hvor Crytek står som utvikler. Om dette er et virkelig prosjekt eller kun laget for å demonstrere plattformen vet vi ikke.

GFACE handler ikke bare om spill. Det er et sosialt nettverk hvor man kan kommunisere med hverandre, dele bilder og til og med se filmer sammen via nettet.

Brukergrensesnittet ser ut ut til å være basert på «dra og slipp», hvor du for eksempel trekker profilbildet ditt til en åpen plass i et onlinespill for å delta. Utviklerne sier de ønsker å forandre måten vi spiller på, i en verden der nettet er en del av hverdagen vår.

Siste fra forsiden