THQ snapper Ubisoft-storhet

Sånn kan det gå

Hovedpersonen bak Assassin's Creed får eget studio og frie tøyler.

Det er selvsagt ikke slik at et bestselgende multiplattformspill av Assassin's Creeds kaliber utvikles av kun én person, men det levner overhodet ingen tvil om at spillseriens kreative hovedmuskel Patrice Désilets har hatt svært mye å si for hvordan spillene har endt opp.

I fjor sommer tok fransk-canadieren, som offisielt var den kreative sjefen for de to første leiemorderspillene, en pause fra hele industrien og sin arbeidsgiver gjennom mange år, Ubisoft Montreal. Unnskyldningen den gangen var at han trengte en kreativitetspause.

Den virker nå å være vel overstått, og kanskje har det å få litt pusterom gitt ham tid til å reflektere. I dag melder spillnettstedet Eurogamer nemlig at Désilets har blitt snappet opp av Ubisofts konkurrent THQ.

Kommende Assassin's Creed: Brotherhood.

Det satses hardt

Anledningen skal være at storutgiveren THQ utvider til Montreal i Canada i løpet av sommeren neste år, hvor de starter to rykende ferske utviklingsgrupper.

Den første av dem skal ledes av en foreløpig ukjent amerikaner som skal forsøke å videreutvikle en av selskapets eksisterende serier. Om det ikke går så vil dette teamet bryne seg på et helt nytt konsept.

Den andre gruppen skal ledes av nevnte Désilets, som loves absolutt frihet til å samle et erfarent og dyktig mannskap for å utvikle et splitter nytt spillkonsept. Det er nok ikke uhørt at det var denne særs unike muligheten til å skape noe nytt med helt frie tøyler som gjorde at spillprodusenten brøt med Ubisoft.

Med dette ser THQ ut til å ruste opp til neste år, og selskapets spillsjef Danny Bilson virker mer enn entusiastisk:

– Vi forventer at 2011 skal bli et vendepunkt for oss, og å hyre utviklere som Patrice sikrer vårt fokus på nye konsepter og flotte spill laget av industriledende arbeidere. Vi kan knapt vente til at Patrice blir en del av THQ. Han tar med seg en lidenskap for spill som er rike på actionsekvenser, gripende rollefigurer og et filmatisk preg.

THQ satser tungt fremover, med blant annet Homefront.

Det ser altså ut til at det er en smørblid THQ-gjeng som gleder seg til at Désilets ankommer studioet deres til sommeren. Utgiveren har også spennende utgivelser som Homefront, Warhammer 40 000: Space Marine og Red Faction: Armageddon på tapetet til neste år, så det kan meget vel bli et kjempeår for den amerikanske spillbautaen.

Ubisoft Montreal kommer for sin del ut med neste utgave av Assassin's Creed-serien, kalt Brotherhood, 19. november. Det imponerte vår voldsfetisjist Mikael, som tidligere i år erklærte at han gledet seg til et gjensyn med vakre Roma.

Ta en titt på vår Spillkalender for et innblikk i andre kommende utgivelser!

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden