SCi avslører fremtidsplaner

Den britiske utgiveren har fortalt litt om fremtidsplanene sine, og nevner for første gang et skandinavisk-utviklet spill som heter Overdose.

SCi har akkurat kunngjort at finansåret som ble avsluttet 30. september i år ble et rekordår for selskapet. Utgiveren hadde et overskudd på 4.5 millioner britiske pund (det vil si litt i overkant av 50 millioner kroner) før skatt, og med tanke på at andre mellomstore spillutgivere (som Codemasters og Eidos) sliter med å tjene penger, og det faktum at SCi har få store franchiser, må dette overskuddet sies å være rimelig imponerende.

Den største suksessen selskapet hadde i fjor var Conflict: Vietnam, som på tross av lunkne kritikker solgte godt over 1.2 millioner enheter på verdensbasis. Nå tror de at det kommende året blir en like stor suksess, og de har mye spennende å by på. For det første har de flere lisensierte spill på vei, nemlig Highlander, Reservoir Dogs, Constantine og Rogue Trooper.

I tillegg loves det at Conflict-serien fra den SCi-eide utvikleren Pivotal Games kommer til å få et fjerde spill til neste år, samtidig som de røper at de skal gi ut spillet Overdose, fra et skandinavisk studio (vi vet ikke hvilket studio det er som utvikler spillet). Dessuten kan tilhengere av den blodige Carmageddon-serien glede seg til at franchisen skal gjenopplives.

SCi sa imidlertid ingen ting om skytespillet Roll Call, som var under utvikling hos Argonaut Games da det selskapet gikk konkurs. Dette kan tyde på at spillet er kansellert, noe som ville være synd, ettersom det faktisk så ganske artig ut. Det ser dessverre heller ikke ut til at Richard Burns Rally får noen etterfølger - utviklerne av originalspillet (Warthog) har blitt kjøpt opp av konsollprodusenten Gizmondo, og på tross av generelt svært gode kritikker ble spillet overkjørt av Colin McRae Rally i butikkene.

Siste fra forsiden