Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhallas åpningsdel skjer i Norge – se den nye traileren

Hovedpersonen er den norske vikingen Eivor.

Som varslet i går viste Ubisoft frem en trailer for Assassin's Creed Valhalla torsdag ettermiddag. Den ser du over. Du kan også se en del ferske skjermbilder nederst i artikkelen.

Åpner i Norge

Nordlys i Assassin's Creed Valhalla.
Ubisoft

Helt i begynnelsen av traileren ser vi et ganske fredelig hverdag for vikingfamilier i Norge.

Ifølge Eurogamer er det nettopp i Norge at Assassin's Creed Valhalla skal ha en åpningssekvens i spillet, før hovedpersonen Eivor og deler av hens klan reiser til England for å begynne et nytt liv. Mesteparten av spillet skjer dermed i England på tiden da Kong Alfred den store regjerte, altså mellom år 871 og 886.

– Du skal få på det politiske presset og landskapets røffhet, og forhåpentligvis forstår du hvorfor du må flytte fra Norge til England, sier hovedprodusent Julien Laferrière til Eurogamer.

I historien skal vi følge den norske hovedpersonen Eivor og viking-kumpanene, og få stifte bekjentskap med både vikinger og angelsaksere. Du vil selv kunne velge hvilket kjønn Eivor har.

En landsby som hub-område

Assassin's Creed Valhalla.
Ubisoft

Ubisoft skal i spillet fremstille vikinger både som et invasjonsfolk, men også som nybyggere som finner seg et nytt liv i England. Faktisk skal en nystiftet landsby, som er hjemstedet til Eivor og følgesvennene, være et hubområde i spillet. Og etterhvert som du gjør fremgang i spillet, vil valg og erfaring kunne synes i hvordan byen utvikler seg. Både positivt og negativt. Ubisoft nevner allianser mellom klaner gjennom bryllup som én måte å påvirke landsbyens samfunn på.

Denne nye hub-fokuserte spillestilen står i kontrast til sandkasseutforskningen i Assassin's Creed Origins og Odyssey, der du alltid gikk videre. Nå har du et sted å vende tilbake til som utvikler seg gjennom spillet.

Spillet byr på tre store byer som kan utforskes, London, Winchester og York. I tillegg skal du kunne dra på tokt med langskipet ditt, som kan utrustes og oppgraderes i løpet av spillets gang.

– Nordisk mytologi er en del av spillet

Som tittelen antyder skal nordisk mytologi ha en inflytelse på spillet. I traileren kan det se ut som Eivor møter en skikkelse som minner litt om Odin – og Ubisoft sier selv at mytologien vil bli presentert i spillet.

Les også
Anmeldelse: Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed Valhalla.
Ubisoft

– Vi bruker openbart [nordisk] mytologi. Vi har funnet en kul måte å integrere mytologien med bakhistorien, som vi ikke vil røpe noe om ennå. Men det jeg kan si er at gudene deres var en del av deres daglige liv. Man så for seg at de vandret på Jorden, var involvert i kamper – det var en del av vikingenes åndelighet. Og det er sånn vi behandler det i spillet, ved å være sann mot troen og skikken på det tidspunktet, utdyper Laferrière.

Ellers er det mye som videreføres fra to siste Assassin's Creed-spillene i Valhalla. Det bekreftes at den velkjente ørnen fra Odyssey og Origins – som lot deg speide landskapet – er erstattet med en ravn. Du får delta i raid, som erstatter «conquest»-kampene fra Odyssey, og det loves massive kamper der det skal føles ut som du erobrer områder. Metanarrativet – med Layla Hassan i hovedrollen – som har pågått i de siste spillene fortsetter også i Valhalla. Muligheten for å inngå romanser med figurer av begge kjønn er også noe som viderebringes fra Assassin's Creed Odyssey.

Assassin's Creed Valhalla slippes til PC, Stadia, PlayStation 5 og Xbox Series X, samt PlayStation 4 og Xbox One, senere i år.

LES OGSÅ: – Ubisoft vil prøve å variere spillene sine mer »

Siste fra forsiden