Se den første traileren til Assassin's Creed-filmen

Snikespillserien er filmatisert, med Michael Fassbender i hovedrollen.

I 2012 ble det klart at snikmorderspillene i Assassin's Creed-serien skulle få en filmadapsjon for det store lerettet. Michael Fassbender skulle spille hovedrollen og fungere som produsent, men utover dette har det ikke vært noen enorme avsløringer om filmen.

Nå har den første traileren blitt gjort tilgjengelig for offentligheten etter å ha blitt vist på Jimmy Kimmel Live natt til torsdag. Om ikke annet ser det ut til at spillskaperne har klart å fange essensen av Assassin's Creed.

Michael Fassbender som Aguilar.
20th Century Fox

Filmen foregår delvis i moderne tid og delvis i Spania i det 15. århundre. Fassbender spiller ikke Desmond Miles, men en helt ny rollefigur ved navn Callum Lynch. Etter å ha blitt henrettet og erklært død våkner Callum hos Abstergo Industries som en del av Animus-prosjektet. Der skal han gjenoppleve minnene til sin forfader Aguilar, en beryktet snikmorder.

Å gå vekk fra Desmond Miles og hans historie kan være veldig lurt gjort av filmskaperne. De slipper å måtte forholde seg til et omfattende handligsforløp som strakk seg over fem spill, og kan heller fokusere på å fortelle en mer destillert utgave av hva som skjedde i det første spillet. Samtidig åpner de for at dette kan være en slags «prequel» til spillserien. For alt vi vet kan det vise seg at Callum Lynch er en av Desmond Miles' forgjengere i Animus-prosjektet.

Traileren viser klassiske Assassin's Creed-akrobatikk og slåssing, med alt fra spyd og sverd til skjulte håndleddskniver. Regissør Justin Kurzel ser i det minste ut til å ha det tekniske på stell. Filmen lanseres 21. desember i år, og det gjenstår dermed å se om den klarer å unngå fella som mange andre filmadapsjoner av dataspill har gått i.

Vi ser på filmadapsjoner av spill. Fortid, fremtid, nåtid:
Hva er greia med spill på det store lerretet?

Siste fra forsiden