Verdens vakreste actionhelt?

Se, en herrens slåsskjempe

Bibelsk action i El Shaddai.

Spillutgiver Ignition sysler for det meste med å utgi spill fra japanske utgivere i USA og Europa, men de har også begynt å bygge opp sin egen samling med titler. Det ferskeste av disse er actionspillet El Shaddai: Ascension of the Metatron til Xbox 360 og PlayStation 3.

Handlingen foregår i bibelsk tid, og vi får rollen som den hellige mannen Enoch. Han ble opphøyet til himmelen for sin tro tjeneste til Gud, men blir sendt tilbake til Jorden for å rydde opp i et stort problem. En rekke engler har nemlig steget ned til vår verden for å boltre seg med menneskeheten. Hvis Enoch ikke greier å samle dem truer Gud med å oversvømme verden.

El Shaddai utvikles av studioet til tidligere Capcom-mann Sawaki Takeyasu. Han har jobbet med den grafiske stilen i kjente spill som Devil May Cry og Okami, og har regien på El Shaddai.

Ifølge Andriasang har Takeyasu ambisjoner om å skape et svært intuitivt actionspill i tredjeperson med et minimalistisk og rent brukergrensesnitt. Fiendene skal for eksempel ikke ha helsemålere, og du må bedømme hvor skadde de er utifra hvor mye av rustningene deres du har slått i stykker.

Spillet skal kvitte seg med unødvendig kompleksitet og gjøre hele opplevelsen så intuitiv som mulig. Takeyasu hevder likevel at dette ikke kommer til å gjøre spillet monotont og kjedelig da det stadig skal by på større utfordringer.

Ignition har åpnet en nettside for El Shaddai, men foreløpig er det bare en kort filmsnutt på den. Det loves en mer utfyllende presentasjon av spillet på E3.

Siste fra forsiden