Se hvordan storspillet The Last of Us ble til

Den fascinerende dokumentaren om spillet er nå tilgjengelig for alle.

YouTube

Naughty Dogs historiedrevne stortittel The Last of Us innfridde alle forventninger da det ble sluppet i juni fjor, og her på verket klasket anmelderen til med karakteren 9 av 10 etter å ha kjørt gjennom det følelsesladde spillet.

Det mange her på kontinentet kanskje ikke er klar over er at det ble laget en dokumentarfilm om hvordan spillet ble laget, kalt «Grounded: The Making of The Last of Us». Denne har hittil kun vært tilgjengelig i USA via Amazons videotjeneste.

Mye arbeid gikk med til The Last of Us.

Som blant andre nettstedet CVG melder har dokumentaren imidlertid nå blitt gratis tilgjengelig for alle og enhver via YouTube. Dermed kan vi nå altså få et fascinerende innblikk i den svært omfattende produksjonsprossesen bak Naughty Dogs storverk.

Krevende arbeid

Filmen er 85 minutter lang og tar for seg det meget krevende arbeidet som ble lagt ned i å utvikle spillet, og selve utviklingsmiljøet hos Naughty Dog-studioet.

Blant annet kommer det frem at studioet opererer med en ganske flat maktstruktur, uten «sjefer» som henger over skuldrene til medarbeiderne, og hvor alle har like mye å si.

Ellers får vi innsikt i de tekniske og kreative prosessene, som for eksempel hvordan figurene blir designet, manusarbeidet og hvordan skuespillerne gir liv til de ulike figurene via stemmeskuespillet og «motion capture»-teknologi.

Grounded: The Making of The Last of Us kan du se i sin helhet under artikkelen.

The Last of Us fikk nylig en tilleggspakke: Left Behind byr på et sterkt vennedrama »

Siste fra forsiden