Sega Dreamcast feirer 10-årsjubileum

Og i den forbindelse har en tidligere Sega-sjef noe på hjertet.

Den 9. september var det nøyaktig 10 år siden Dreamcast ble lansert i Nord-Amerika, og selv om den bare fikk en levetid på rundt to år rakk den å skape en begeistret fanskare som fremdeles trykker konsollen til sitt bryst.

Innflytelsesrik spillemaskin

Dette er ikke uten grunn, ifølge tidligere Sega of America-sjef og nåværende Electronic Arts-medarbeider, Peter Moore. I anledning 10-årsjubiléet skrev han et nostalgisk og positivt ladet tilbakeblikk i sin offisielle blogg, hvor han forteller både om konsollens suksessfulle lansering, dens betydning og nyvinninger, og årsakene til dens raske død.

Om Dreamcastens innflytelse på nettverksbasert spilling skriver Moore følgende:

– Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si at Dreamcast og dens nettmuligheter la grunnlaget for det vi i dag tar for gitt: Iinternett-spilling, det å koble sammen utallige mennesker fra hele verden for å spille, konkurrere og samarbeide, og det å tilføre nytt innhold til det som ble levert på disken.

Og Peter Moore er ikke ubetinget enig med de som påstår at Dreamcast var en mislykket konsoll.

– Mange så på Dreamcast som en spektakulær flopp, et desperat forsøk fra den engang sterke aktøren på å forbli relevant. Om man måler etter levetid og total inntjening hadde de rett. Men Dreamcast hadde en dyp og vedvarende innflytelse på TV-spillverdenen, skrev han.

Dette er han ikke alene om å mene. IGN rangerte nylig Dreamcast som nummer åtte på listen over tidenes beste spillkonsoller.

I blogginnlegget innrømmer Moore for øvrig at selskapet han nå jobber for, EA, kan ha vært delaktige i konsollens død ved at selskapet på det aktuelle tidspunktet konsentrerte seg mest om å forberede seg på den kommende Playstation 2-maskinen på grunn av forgjengerens suksess. Dermed ble Dreamcast nedprioritert.

Savner du Dreamcast? Del gjerne dine erfaringer og synspunkter på konsollen i forumet.

(Kilde: Peter Moores offisielle blogg)

Siste fra forsiden