Sega Mega Drive Mini

Sega Mega Drive Mini kommer litt senere til Europa

Miniatyrkonsollen har fått ny lanseringsdato.

Sega

I april i fjor kunngjorde Sega en miniatyrutgave av sin klassiske Genesis-konsoll, eller Mega Drive som vi kaller den her. Opprinnelig var Europa-lanseringen satt til 19. september, men nå må fans belage seg på litt mer venting.

På den offisielle Twitter-kontoen til Sega Europe opplyses det at Sega Mega Drive Mini lanseres i Europa den 4. oktober, noe som er en forsinkelse på kun to uker. Ifølge Sega kommer forsinkelsen av «uunngåelige» logistikkproblemer.

Den nye minikonsollen skal bli én fjerdedel så stor som originalen, ifølge Sega, og kan kobles rett til TV-en via HDMI-kabel. Den kommer selvsagt også med et antall Sega-klassikere innebygget, nærmere bestemt 42 titler.

Med på kjøpet får man mange Sega-klassikere.
Sega

Lansert i 1990

Blant disse finner vi alle de kjente Sega-klassikerne som Sonic the Hedgehog, Alex Kidd, Golden Axe og Altered Beast.

Du kan se den fullstendige listen over spill på Segas nettsider.

Med unntak av størrelsen skal maskinen være mer eller mindre kliss lik originalen når det gjelder design og detaljer. Den kommer med to kontrollere med tre knapper, som også er identiske med originalen.

Sega Mega Drive ble lansert i Europa i 1990, et par år før hovedkonkurrenten Super Nintendo, og var 16-bitsoppfølgeren til 8-bitsmaskinen Master System.

Maskinen gjorde det rimelig bra i Europa, men globalt klarte den aldri å hamle opp med Super Nintendo når det gjelder salgstall.

For øvrig er de fleste Sega-klassikerne allerede mulig å spille på dagens spillplattformer i form av samlepakken Sega Mega Drive Classics, som er tilgjengelig både til Switch, PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Les også: Doom-fest på alle konsollene »

Siste fra forsiden