Sega har kunngjort Mega Drive Mini

Og samtidig er Sega-klassikere på på vei til Nintendo Switch.

Sega Mega Drive Mini.
Sega

Det har blitt en trend å slippe nye miniutgaver av gamle konsoller, kanskje først og fremst hos Nintendo, og nå har Sega også blitt med på dansen. Som Polygon rapporterer har Sega nemlig kunngjort en miniatyrutgave av sin klassiske Genesis-konsoll, eller Mega Drive som vi kaller den på våre breddegrader.

Konsollen har fått det foreløpige navnet Mega Drive Mini og ble først kunngjort på Segas offisielle, japanske Twitter-side i forbindelse med maskinens 30-årsjubileum.

Den nye minikonsollen skal bli én fjerdedel så stor som originalen, ifølge Sega, og kan altså kobles rett til TV-en. Den kommer selvsagt også med et antall Sega-klassikere innebygget, men utover dette er det dessverre ikke så mye som er kjent om maskinen.

Mega Drive feirer 30 år. Slik ser originalen ut.
Wikipedia

Sega-spill på vei til Switch

Den skal først lanseres i Japan, og kommer til andre markeder på et senere tidspunkt, men akkurat når vi får se den på våre breddegrader, og til hvilken pris, er ennå uvisst.

Sega Mega Drive ble lansert i Europa i 1990, et par år før hovedkonkurrenten Super Nintendo, og var 16-bitsoppfølgeren til 8-bitsmaskinen Master System. Maskinen gjorde det rimelig bra i Europa, men globalt klarte den aldri å hamle opp med Super Nintendo når det gjelder salgstall.

Samtidig kunngjorde Sega også at flere Sega-klassikere nå er på vei til Nintendo Switch. Disse skal lanseres en gang til sommeren, og de første titlene som blir tilgjengelige er Sonic the Hedgehog, Phantasy Star, Gain Ground, Alex Kidd in Miracle World og Thunder Force 4. Den nøyaktige slippdatoen foreligger ennå ikke.

Snart får du også et gjensyn med Sega-klassikerne på Xbox One og PlayStation 4: Dette er Sega Mega Drive Classics »

Siste fra forsiden