Sega puster nytt liv i de to første Shenmue-spillene

Kommer i samlet pakke til PC, PlayStation 4 og Xbox One senere i år.

De to første spillene i den klassiske Shenmue-serien vil relanseres for PC, PlayStation 4 og Xbox One senere i år. Det avslørte Sega denne uken i en pressemelding.

Shenmue-spillene blander action og eventyr.
Sega

Samlepakken – som enkelt og greit går under navnet Shenmue I & II – byr ifølge utgiveren på den definitive Shenmue-opplevelsen. Det betyr enkelte tekniske og visuelle forbedringer, men spillere bør ikke forvente voldsomme endringer fra originalversjonene:

– Relanseringen holder seg trofast til originalene, med moderniserte funksjoner som inkluderer skalerende oppløsning, valg av moderne eller klassisk kontrollsystem, grafikkinnstillinger for PC, et oppdatert brukergrensesnitt og muligheten til å nyte enten det opprinnelige japanske eller det engelske stemmeskuespillet, lyder beskrivelsen av de nye utgavene.

En endelig lanseringsdato for pakken er foreløpig ikke kunngjort, men Sega forteller at Shenmue I & II blir tilgjengelig både digitalt og i fysisk utgave.

Sagaen fortsetter

Shenmue og Shenmue II ble først lansert for Sega Dreamcast i henholdsvis 1999 og 2001. Spillene blander action og eventyr i en historie som følger unggutten Ryo på leting etter sin fars morder.

Serien ble aldri noen stor kommersiell suksess, og selv om planene lå klare for Shenmue III har fansen måtte vente lenge på en fortsettelse. Da spillet omsider dukket opp på Kickstarter i 2015 satte det like greit innsamlingsrekord på folkefinansieringstjenesen, med 6,3 millioner dollar.

Shenmue III plukker opp akkurat der forgjengeren slapp, og skal etter planen lanseres mot slutten av 2018. Spillet utvikles for PC og PlayStation 4.

Relanseringer av gamle spill er en populær geskjeft.
Spyro-trilogien kommer snart til nye konsoller »

Siste fra forsiden