Nyversjonene av Shenmue I & II får slippdato og ny trailer

I april i år meldte vi at de to første spillene i den klassiske Shenmue-serien skal relanseres i nye versjoner, og nå har Sega kunngjort slippdatoen. Spillene lanseres til PlayStation 4, Xbox One og PC den 21. august.

Samtidig har Sega sluppet en ny trailer av nyversjonene som du kan se øverst i artikkelen.

Samlepakken – som enkelt og greit går under navnet Shenmue I & II – byr ifølge utgiveren på den definitive Shenmue-opplevelsen. Det betyr enkelte tekniske og visuelle forbedringer, men spillere bør ikke forvente voldsomme endringer fra originalversjonene.

Dreamcast-klassikere

Sega

– Relanseringen holder seg trofast til originalene, med moderniserte funksjoner som inkluderer skalerende oppløsning, valg av moderne eller klassisk kontrollsystem, grafikkinnstillinger for PC, et oppdatert brukergrensesnitt og muligheten til å nyte enten det opprinnelige japanske eller det engelske stemmeskuespillet, lyder beskrivelsen av de nye utgavene.

Shenmue og Shenmue II ble først lansert for Sega Dreamcast i henholdsvis 1999 og 2001. Spillene blander action og eventyr i en historie som følger unggutten Ryo på leting etter sin fars morder.

Serien ble aldri noen stor kommersiell suksess, og selv om planene lå klare for Shenmue III har fansen måtte vente lenge på en fortsettelse. Da spillet omsider dukket opp på Kickstarter i 2015 satte det like greit innsamlingsrekord på folkefinansieringstjenesen, med 6,3 millioner dollar.

Shenmue III plukker opp akkurat der forgjengeren slapp, og skal etter planen lanseres mot slutten av 2018. Spillet utvikles for PC og PlayStation 4.

Les også: Sega har kunngjort Mega Drive Mini »

Siste fra forsiden