Sega Rally kommer tilbake

Til neste år er det ti år siden Sega Rally først dukket opp i arkadehallene, og dette feirer Sega med å lansere Sega Rally 2005.

Sega Rally er langt fra det mest realistiske rallyspillet som har sett dagens lys, men det er garantert ett av de gøyeste. Nå er et tredje spill i serien på vei til PS2, og det skal lanseres til neste år.

Sega Rally 2005 vil komme med en raskt arkademodus med flere forhåndsdesignede baner, men det som ser mest spennende ut er karrieremoduset. Her vil nemlig et system som kalles AGC automatisk generere banene foran deg, mens du spiller. Det vil si at hver gang du spiller får du teste en helt ny bane, som ingen andre har spilt før. Kanskje på tide å høre etter hva kartleseren sier denne gangen?

Denne funksjonen høres unektelig svært innovativ ut, og det er nok mange som vil følge nøye med på om Sega lykkes med å få den til å fungere godt. Det er jo alltid en viss fare for at tilfeldig generert innhold ikke blir like interessant som forhåndsdesignet innhold, men hvis Sega faktisk lykkes med å lage et system som genererer interessante og underholdende baner, kan de risikere å ha en tittel med nærmest uendelig varighet i hendene sine.

I stil regner vi med at Sega Rally 2005 får mange likhetstrekk med Rallisport Challenge-spillene. Det vil si, et fokus på arkadepreget action fremfor realisme. Det er jo slett ikke ille, behovet for ordentlige simulatorer dekkes jo tross alt av spill som Richard Burns Rally.

Siste fra forsiden