Sega skulle bare slippe demo for Yakuza 6 – la ut fullversjonen ved et uhell

Actionspillet lå gratis på den nordamerikanske PlayStation-butikken i flere timer.

Sega

Oppdatering 10:05: Yakuza 6-demoen er nå også fjernet fra den europeiske PlayStation-butikken. Hvorvidt det også var feil på demoen i vår del av verden, eller om Sega bare vil gi fans det samme tilbudet i alle regioner er uvisst.

Sega Europe har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse, men vi oppdaterer saken dersom vi hører noe mer.

Opprinnelig sak følger.

Da Sega bestemte seg for å utsette Yakuza 6: The Song of Life-lanseringen i vesten – fra 20. mars til 17. april – ble fans lovet en demo som plaster på såret. Tirsdag kveld kunngjorde utvikleren at demoversjonen var tilgengelig for nedlasting, men på et eller annet vis gikk alt i krøll.

Sega gikk på en smell med lanseringen av demoen for Yakuza 6.
Sega

Spillere som lastet ned demoen fra den nordamerikanske PlayStation-butikken oppdaget nemlig at de hadde fått tilgang på hele spillet, i stedet for bare det første kapittelet. Det gikk hele seks timer før Sega oppdaget feilen og fikk fjernet demoen:

– Vi beklager, men vi har blitt nødt til å fjerne Yakuza 6: The Song of Life-demoen fra PlayStation-butikken. Vi er like lei oss som det dere er, og hadde håpet å ha denne demoen klar for alle i dag. Vi oppdaget at noen var i stand til å bruke demoen for å låse opp hele spillet, sa utvikleren på Twitter.

Kun i Nord-Amerika

Den store blemma gjaldt tilsynelatende kun i den nordamerikanske PlayStation-butikken. Her til lands kan man dermed fortsatt laste ned demoen, slik den skulle ha vært, fra den europeiske butikken.

Yakuza 6: The Song of Life - Prologue Demo lar spillere oppleve begynnelsen på Kazuma Kiryus nyeste eventyr. Her kan man gå på treningsstudio, banke opp skurker og til og med ta «selfier» rundt omkring i byen.

De som plukker opp fullversjonen får ta med seg all fremdrift fra demoen, inkludert erfaringsnivå, våpen og andre gjenstander. Det er riktignok ikke mulig å låse opp PlayStation-trofeer i demoversjonen.

Vi likte det forrige hovedspillet i serien, på tross av noen svake mekanikker.
Yakuza 0 skilter med sterke figurer og en spennende fortelling »

Siste fra forsiden