Selv om The Witcher 3 er ute, må vi vente lenge på å se mer av Cyberpunk 2077

CD Projekt RED vil ikke vise sitt neste spill ennå.

Konseptkunst fra Cyberpunk 2077.
CD Projekt RED

I et intervju med Reuters forteller CD Projekt RED at de ikke har planer om å snakke om Cyberpunk 2077 før tidligst i 2017.

Utvikleren har nettopp sluppet The Witcher 3: Wild Hunt, og har forståelig nok fokus på det akkurat nå. Likevel er det litt overraskende at de vil holde sitt neste spill skjult fra allmuen så lenge.

– Vi håper og er sikre på at Cyberpunk har et ennå større kommersielt potensial. Det er likevel for tidlig å snakke om det. Dette året, og neste år, handler det om The Witcher, forteller CD Projekt-sjefen Adam Kicinski til nettmagasinet.

Det er heller ikke helt sikkert hvilke platformer spillet kommer på, men CD Projekt RED tar sikte på Xbox One, PlayStation 4 og Windows for øyeblikket.

Skal bli annerledes enn The Witcher

Det er nå godt over to år siden studioet først fortalte at deres neste prosjekt skulle bli Cyberpunk 2077. Siden har vi fått vite at det nye prosjektet skal være noe litt annet enn The Witcher-spillene, med mer fokus på frihet, både for spilleren og utvikleren. Dette blir lettere, siden Cyberpunk 2077 ikke er knyttet like sterkt til en eksisterende fiksjon.

Så langt er denne lokketraileren det eneste av visuell info vi har å gå etter. (Video: CD Projekt RED)

Dette blir også det første spillet CD Projekt RED prøver seg på utenfor The Witcher-fiksjonen. Her er det mer fokus på kybernetiske modifikasjoner og høyteknologiske våpen, men i likhet med studioets nyeste spill er fremtidsvisjonen plassert i sandkasse- og rollespillsjangeren. Utvikleren skal sågar prøve seg på en flerspillerdel i det kommende rollespillet.

The Witcher 3: Wild Hunt har bergtatt så og si alle de siste ukene. Det siste kapitlet i spillsagaen om Geralt of Rivia er etter alle solemerker seriens beste, noe vår anmelder uttrykte ettertrykkelig i sin anmeldelse.

– Til tross for feil og mangler er dette et av årets aller beste spill. Grafikken og omgivelsene man utforsker er detaljerte, varierte og aldri kjedelige. Det kjennes ut som om det finnes noe nytt rundt hver eneste sving, og man vet aldri helt hva som venter i landsbyen litt lenger ned langs veien. Det kan være et mordmysterie, eller kanskje innbyggerne plages av et fælt monster ingen greier å ta livet av, skrev Gøran Solbakken i sin omtale.

Fikk du med deg at The Witcher-serien kunne hatt et annet utgangspunkt?
The Witcher kunne ha vært et helt annerledes spill »

Siste fra forsiden