Agarest ved månedsskiftet

Send barna i krig

Generasjonsrollespillet har fått slippdato.

I juli kunngjorde britiske Ghostlight at de ville slippe det japanske rollespillet Agarest Senki i Europa. Spillet ble omdøpt Agarest: Generations of War, og skulle slippes i september. Det ble tydeligvis en liten utsettelse, for Ghostlight har først nå offentliggjort slippdatoen. Fra 30. oktober skal Agarest ligge i butikkhyllene.

Tydeligvis den andre generasjonen

Agarest foregår i en verden som en gang ble styrt av tolv maktsyke guder. Etter en stor krig ble de tolv forseglet under jorden, men slike segl har en lei tendens til å opphøre etter noen tusen år. Gudene har begynt å påvirke verden igjen, og den unge krigeren Leonhardt vier sitt og sine ætlingers liv til å bekjempe dem.

Det spesielle med Agarest er at det foregår over flere generasjoner. Du starter som Leonhardt, men får muligheten til å kurtisere tre forskjellige kvinner. Avhengig av hvem du ender opp med blir den neste generasjonen annerledes, og dette gjentar seg fem ganger for de forskjellige etterkommerne. Naturlig nok fører dette til flere mulige historier og avslutninger. Det loves over seksti timers spilletid.

Agarest er faktisk ikke det første japanske rollespillet som benytter et slikt system. Phantasy Star III: Generations of Doom brukte et svært lignende konsept i 1991.

Bortsett fra dette har Agarest mange av de vanlige funksjonene fra rollespill. Du bygger opp krigerne dine og utstyrer dem med våpen og rustninger du finner, kjøper eller lager. Kampsystemet henter inspirasjon fra taktiske rollespill, hvor du og motstanderen tar hver deres tur på en slagmark inndelt i ruter.

Siste fra forsiden