Shadow of the Colossus til Europa

Sony har kunngjort at det neste eventyret fra skaperne av den japanske kultklassikeren ICO kommer til Europa i år.

Shadow of the Colossus (tidligere kjent som NICO og Wanda and the Colossus) er under utvikling hos folkene som stod bak ICO, som må sies å være et av tidenes mest kritikerroste spill. Nå har Sony kunngjort at dette lovende spillet kommer til vår del av verden en eller annen gang i 2005.

Spillet følger en ung gutt som må prøve å hjelpe ei livløs jente som har mistet sjelen sin. For å gjøre dette må han befri verden fra en rekke vandrende kolosser, men dette er langt fra så enkelt som det høres ut. I motsetning til i andre spill kan han nemlig ikke bare hakke løs på dem med sverd, øks eller kniv.

I stedet må han klatre opp på de enorme beistene og angripe svake punkter på kroppene deres. Denne prosessen vil være langsom og full av farer, og tvinger dessuten spilleren til å bruke hjernen for å komme videre. I tillegg til å overvinne monstre så høye som skyskrapere må hovedpersonen også kjempe mot andre farer i det fremmede landet. Til å hjelpe seg har han den trofaste hesten sin, og mye av spillet vil foregå på hesteryggen.

Shadow of the Colossus virker svært interessant så langt, takket være den særegne visuelle stilen og det spennende konseptet. Vi gleder oss til å finne ut mer om denne tittelen i tiden som kommer.

Siste fra forsiden