Shenmue III - Steam

Shenmue III-backere som ville ha spillet på Steam kan få tilbake pengene sine

Epic tar regninga.

Deep Silver

På årets E3-messe kunngjorde Ys Net at det etterlengtede Shenmue III kun blir tilgjengelig via Epic Games-butikken på PC. Nyheten ble ikke videre godt mottatt, da spillets Kickstarter-kampanje allerede hadde gitt løfter om en Steam-lansering.

Shenmue III lanseres i november, men de som vil ha spillet på Steam må vente enda et år.
Deep Silver

Etter mye kritikk har utvikleren nå lagt opp til flere potensielle løsninger for backere som ville ha Shenmue III på Steam, inkludert tilbakebetaling av pengene.

Epic betaler

Tilbudet kommer via en melding på spillets Kickstarter-side. De som har bedt om en Steam-nøkkel kan enten bytte til å få spillet via Epic Games Store eller på PlayStation 4. De som velger PC-versjonen kan også få utlevert en Steam-nøkkel ett år etter spillets opprinnelige lansering.

Dersom det tilbudet ikke er godt nok, kan spillere be om å få igjen pengene sine. Ys Net påpeker imidlertid at de som støttet prosjektet på høyere nivåer – og dermed skal få fysiske eller digitale belønninger som allerede er produsert – kanskje ikke får tilbake hele beløpet.

Like etter kunngjøringen tok Epic-sjef Tim Sweeney til Twitter for å fortelle at det er Epic som tar regninga for potensielle tilbakebetalinger.

– Epic tar kostnaden for alle Kickstarter-tilbakebetalinger som følge av Shenmue IIIs overgang til Epic Games-butikken, slik at tilbakebetalingene ikke vil redusere Ys Nets budsjett.

I tillegg lovet Sweeney en lignende løsning for alle spill som stikker til Epic-butikken og havner i samme posisjon i fremtiden. Akkurat hvordan prosessen blir med å få tilbake pengene sine vil kunngjøres ved en senere anledning.

Shenmue III ble nylig utsatt igjen.
Nå kommer spillet i november »

Siste fra forsiden