Kickstarter-rekord og lang forsinkelse: Nå har Shenmue III endelig fått slippdato

Shenmue III har hatt en lang og trøblete ferd, men nå ser det ut til å løsne. I forbindelse med Gamescom-messen fikk spillet nemlig endelig en lanseringsdato. Den 27. august skal det brake løs, dersom alt går etter planen denne gangen.

Med andre ord er spillet fremdeles ett år unna. Utgiveren Deep Silver slapp i samme slengen også en ny trailer fra spillet som du kan se øverst i artikkelen.

Kickstarter-rekord

Shenmue III startet som en Kickstarter-kampanje under E3-messen i juni 2015. Spillet hadde samlet inn solide 6,3 millioner dollar da kampanjen endte en måned senere, og satte dermed rekord som det mest innbringende spillet på folkefinansieringstjenesten noensinne.

Ys Net

På det tidspunktet var målet å lansere spillet i desember 2017, men slik gikk det altså ikke, og forsinkelsen har dermed blitt temmelig lang.

Spillene i Shenmue-serien tilhører sjangeren action-eventyr og byr på åpne miljøer og elementer av både livssimulator og rollespill. Serien er skapt av Sega-veteranen Yu Suzuki, som også står bak det tredje spillet via sitt studio Ys Net.

Serien ble aldri en stor kommersielle suksess til tross for gode kritikker, men har oppnådd en slags kultstatus med en kjerne av hardbarkede fans.

De to første spillene i serien, Shenmue og Shenmue II, ble først lansert for Sega Dreamcast i henholdsvis 1999 og 2001. Begge spillene ble nettopp lansert i nye HD-versjoner til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Les også: Se 15 minutter med actionfylt gameplay fra Devil May Cry 5 »

Siste fra forsiden