Shenmue III satte Kickstarter-rekord

Er nå det mest innbringende spillet på folkefinansieringstjenesten.

Ys Net

Da Shenmue-skaper Yu Suzuki gikk på scenen under Sonys E3-presentasjon for en måneds tid siden for å fortelle om Shenmue IIIs Kickstarter-kampanje, skjønte vi at dette kom til å bli en stor begivenhet. Det etterlengtede spillet har vært et mytologisk ønskebeist for fansen siden Shenmue II avsluttet historien på en lite tilfredsstillende måte i 2003.

At Kickstarter-prosjektet skulle slå alle tidligere Kickstarter-rekorder hadde vi likevel ikke forventet.

Shenmue IIIs Kickstarter rundet av på hele 6,3 millioner dollar 18. juli, og slo dermed rekorden til Bloodstained: Ritual of the Night som bare en måned tidligere hadde snappet til seg 5,5 millioner dollar fra fansen.

Holder budsjettet?

Shenmue III-konseptkunst.

Nå gjenstår selve grovarbeidet med spillet. Så langt har vi bare sett noen konseptvideoer av spillet og fått noen indikasjoner på hva spillet skal bli via Kickstarter-siden. Som sine forgjengere skal Shenmue 3 bli et sandkassespill, men om de klarer å holde ambisjonene like høye er mer usikkert.

Det blir også interessant å se om utvikler Ys Net vil prøve å skaffe seg ytterligere investormidler for å skape en fullverdig Shenmue-opplevelse. Det er nemlig ikke til å stikke under stol at 6,3 millioner i det store og hele er langt under budsjettet til et spill av denne typen, ikke minst sammenlignet med de to første spillene i serien.

Shenmue skal ha hatt et budsjett på 47 millioner dollar, noe som riktig nok inkluderte markedsføringsbudsjettet, mens Shenmue II skal ha vært en del billigere.

Den estimerte slippdatoen for spillet er slutten av 2017, men vi blir ikke overrasket om dette endrer seg underveis.

Norske Through the Woods avsluttet også nylig sin Kickstarter.
Through the Woods kom i havn »

Siste fra forsiden