Sherlock Holmes løser nye mordgåter i september

I tillegg til lanseringsdato har utgiverne annonsert en ny konsollversjon av Crimes & Punishments.

Focus Home Interactive

Focus Home Interactive og Frogwares har annonsert at det neste spillet i deres mangeårige serie om Arthur Conan Doyles mesterdetektiv, Sherlock Holmes, skal lanseres i begynnelsen av september.

Spoiler: Elefanten gjorde det.

De har også annonsert at spillet får en Xbox One-versjon. Fra før av visste vi at det kom til PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 og Windows-baserte PC-er.

Elementært, min kjære Watson

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments er det syvende spillet i serien, og for eventuelt nye spillere kan det være greit å påpeke at det ikke er den superpopulære TV-utgaven av mesterdetektiven spillet fokuserer på. I stedet er det langt mer tro mot originalbøkene.

Ser han ut som en morder?

Spillet følger Sherlock Holmes og Doctor Watson, der de etterforsker seks «eksepsjonelle» saker. I likhet med nye Sherlock har den gamle versjonen muligheten til å gjette seg til obskure detaljer bare ved å observere både mistenkte, vitner og åstedene selv.

Men spillet handler om mer enn selve mysteriene. Det handler nemlig også om hvordan du forholder deg til de skyldige når du mener at du vet hvem de er. I en verden der drap vanligvis straffes med galgen uansett motiv eller omstendigheter må du bruke ditt eget moralske kompass for å avgjøre de skyldiges skjebne.

Vi tok en titt på Sherlock Holmes: Crimes and Punishments på fjorårets Gamescom-messe i Köln. Tidligere i år ble det forøvrig klart at utviklerne av serien jobber med et Cthulhu-basert spill. De har tidligere blandet Sherlock Holmes og Cthulhu-mytoset i Sherlock Holmes: The Awakened.

Siste fra forsiden