Sherlock Holmes-skapere med nytt Call of Cthulhu-spill

Grøss og gru med Cthulhu.

Focus Home Interactive

Den franske utgiveren Focus Home Interactive har gitt ut konseptbilder fra et nytt spill under utvikling hos Sherlock Holmes-utvikler Frogwares. Spillet går for øyeblikket under tittelen Call of Cthulhu – The Videogame, og konseptbildene viser forlatte kirkegårder, gufne herregårdsruiner og uhyggelige dryppsteinshuler.

Dette er hva en eiendomsmegler kaller et unikt oppussingsprosjekt.

Vi vet ikke mer om spillet enn at det er under utvikling for PC og nestegenerasjonskonsoller, men med tanke på at utvikleren er kjent for å lage eventyrspill med mesterdetektiven Sherlock Holmes i hovedrollen er sjansene små for at det er snakk om et rent actionspill.

Populært univers

Call of Cthulhu er en novelle skrevet av forfatteren H.P. Lovecraft i 1926 og publisert i det amerikanske magasinet Weird Tales to år senere. Historien omhandler et eldgammelt vesen fra en annen dimensjon, som sover dypt under havet. Senere ble Cthulhu-mytoset utvidet både av Lovecraft selv og andre forfattere – inkludert skaperen av Conan, Robert E. Howard.

Kan sikkert bli koselig her, så lenge det ikke er en portal til R'lyeh i kjelleren eller noe slikt..

Det har dukket opp mange spill basert på mytoset, inkludert klassiske Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Det var et førstepersons actioneventyr der du befant deg i den vesle havnebyen Innsmouth, der en mystisk sekt ønsker å vekke Cthulhu opp fra søvnen. Spillet ble utviklet av britiske Headfirst Productions, men solgte svært dårlig og studioet ble nedlagt kort etter.

Frogwares har tidligere lekt seg med Cthulhu-mytoset. I Sherlock Holmes: The Awakened klarer mesterdetektiven å rote seg inn i en konspirasjon for å vekke Cthulhu, og i hjernetrim/plattformspillet Magrunner invaderer Cthulhu-mytoset en futuristisk cyberpunk-verden.

Siste fra forsiden