Shift-skapernes nye bilspill kommer til konsoll og SteamOS

I tillegg til Windows.

Skaperne av Need for Speed: Shift-spillene har annonsert at den delvis folkefinansierte racingsimulatoren Project CARS skal lanseres for PlayStation 4, Xbox One, Wii U og SteamOS i tillegg til Windows-baserte PC-er. Den ferdige versjonen debuterer høsten 2014.

Tidligere var spillet annonsert for PlayStation 3 og Xbox 360, men disse versjonene er ikke lenger listet opp. Det faktum at Wii U fortsatt støttes gjør det imidlertid ikke helt utenkelig at dagens konsollgenerasjon får se spillet.

Stort spill

Project CARS blir et omfattende bilspill som blant annet lar deg starte med Go Kart og så spesialisere deg i ulike retninger. Det inkluderer alt fra rally til Formel-biler, og vi får selvsagt massevis av gatebiler og superbiler i tillegg. Utviklerne sikret seg for eksempel nylig rettigheten til å bruke flere av McLarens kommersielle modeller i spillet.

Et interessant element er at du kan kjøre med vennen din som kartleser og at det blir mulig for flere spillere å samarbeide om å drive ulike team. Utviklerne skryter også av svært realistiske pitstops og radiokommunikasjon mellom føreren og mannskapet.

Spillet skilter med en rekke andre måter å spille på, både for én og flere spillere. I tillegg vil spillerne få konkurrere om bestetider og så videre via nettbaserte topplister.

– Project Cars har alltid ledet an når det kommer til detaljnivå. Enten et handler om grafikken og hvordan vi har modellert bilene og banene, tekniske ting som hvordan vi forholder oss til vær og døgnrytmer eller følelsesmessige detaljer som hvordan hver bil oppfører seg og reagerer på din behandling. Disse kraftige nye plattformene tillater oss å ikke gå på kompromiss med visjonen vår, skryter studiosjef Ian Bell.

Les også: Historisk bane til Project CARS
Les også: Anmeldelse av Test Drive: Ferrari Racing Legends

Siste fra forsiden