Historisk bane til Project CARS

Den 11,5 kilometer lange Solitude-banen gjenoppstår i virtuell form.

Lenge før Double Fine smalt i gang Kickstarter-revolusjonen drev de britiske skaperne av Need for Speed: Shift på med sin egen form for folkefinansiering. Deres prosjekt, Project CARS, er et ambisiøst bilspill som utvikles ved hjelp av brukernes økonomiske bidrag, og jo mer man er villig til å betale, jo mer får man muligheten til å involvere seg i prosjektet.

Project CARS har vært under utvikling lenge, og det er ventet at den ferdige versjonen av bilsimulatoren skal lanseres mot slutten av dette året. Britene i Slightly Mad Studios ønsker å lansere det ferdige spillet for Xbox 360, PS3 og Wii U, i tillegg til Windows.

Project CARS har vært under utvikling en stund.

Om du har kjøpt deg inn i prosjektet allerede, kan du nå laste ned en ny versjon av det uferdige spillet. Denne inkluderer en rekke små tillegg og rettinger, men også en helt ny bane. Dette er Solitude-banen, eller Solitude Rennstrecke, en gammel tysk racerbane som ligger ved slottet Solitude i Stuttgart.

Banen, som består av hele 11,5 kilometer med veier, var åsted for motorsport så tidlig som i 1903. I 1957 ble den utbedret, og det ble blant annet kjørt Formula 2 og Formula Junior-løp på banen. Fra 1961 til 1964 ble det kjørt Formel-1 på banen, med vinnere som Jim Clark og Jack Brabham. Banen ble nedlagt i 1965, og er nå for det meste integrert i veinettet.

Den virtuelle Solitude-banen er ikke helt ferdig, men ifølge nettstedet Veni Vidi Vici er Slightly Mad Studios klar over hvor betydelig banen er for motorsportens historie, og vil sørge for at Project Cars får tidenes mest nøyaktige gjenskapning av banen.

For informasjon om Project Cars, og hvordan du kan spille det, kan du besøke spillets nettsted.

Les også: Anmeldelse: Shift 2 Unleashed
Les også: Anmeldelse: Test Drive: Ferrari Racing Legends

Siste fra forsiden