Silverstar kjøper Empire

Den britiske utgiveren Empire Interactive har blitt kjøpt av amerikanske Silverstar Holdings, som allerede eier Strategy First.

Empire Interactive har lenge slitt med å tjene penger, på tross av at de har hatt suksess med spill som FlatOut 1 og 2. Nå håper de at de økonomiske bekymringene deres er over, etter at de har godtatt et bud fra det amerikanske selskapet Silverstar Holdings. Silverstar betaler cirka 4,75 millioner britiske pund for Empire Interactive.

Silverstar Holdings eier allerede den amerikanske utgiveren Strategy First, og med Empire Interactive har de nå blitt en relativt stor spiller på markedet. Det er ikke klart om de to Silverstar-eide selskapene vil fortsette å operere separat slik de gjør i dag, eller om vi vil se økt samarbeid mellom dem.

En stor del av Empires inntekter kommer fra Xplosiv-merket, som de bruker til å gi ut nyutgivelser av eldre spill, samt nye billigspill. Gjennom Xplosiv har Empire blant annet solgt PC-versjoner av arkadespill fra Sega og Taito, noe som har gitt PC-spillere alt fra House of the Dead til Puzzle Bobble 3 DX.

Empire Interactive ble dannet i 1987, da Oxford Digital Enterprises og Entertainment International slo seg sammen. Selskapets tidlige spill inkluderte The Hunt for Red October og Gazza's Soccer. På nittitallet gav de ut spill som Dreamweb, Campaign-serien og Pro Pinball-spillene, og de var også kjent for å gi ut samlepakker av høy kvalitet.

Siste fra forsiden