Sniktitt

SingStar

Du driver kanskje et karaokested og har akkurat utvidet lokalet med flott ny bar og lydanlegg? Det er på tide å vurdere fremtidsutsiktene dine. Karaokespill er på vei for fullt, og folk trenger ikke gå lengre enn til stua for å oppleve fulle mennesker eller japanere med mikrofon. Det spøker for karaokebransjen.

Side 1
Side 2

Party-spill er populært, og enda mer populært skal det bli. Den 19. mai lanserer Nordisk Film Interactive SingStar i Norge. Utviklet av Sony i London, eksklusivt for PlayStation 2. Servert med en rød og en blå mikrofon, satser de på å få frem skjulte sangtalenter rundt om i dette langstrakte landet. Det er på tide å komme seg ut av badet, dusjen, skapet eller hvor du nå vanligvis synger. Kom deg inn i stua, det er der det skjer!

Film deg selv
Karaoke-spillet kommer med 30 originale sanger innenfor kategoriene urbant, pop og klassisk, hver og en med den originale videoen. Alle sangene kan synges i kortversjon eller langversjon, og videoen spilles av i bakgrunnen når du synger. Blant artistene finner du blant andre The Darkness, Ricky Martin, a-Ha, Madonna, Pink, Westlife og Elvis. De som har kjøpt seg EyeToy, med medfølgende USB-kamera, kan også velge å filme seg selv i stedenfor å se på videoene. Disse filmene kan i ettertid spilles av og lagres på minnekortet.

SingStar inneholder en helt ny teknologi som analyserer spillerens vokalprestasjoner, basert på stemmen, toneleiet og timing. Originalt ble teknologien utviklet til flere ulike prosjekter, men et syngespill var førstevalget. Teknologien gjør at du får en umiddelbar tilbakemelding, mens du synger gjennom en av de medfølgende USB-mikrofonene.

Den ideele tonen du bør synge sangen i er markert på skjermen med en strek i ulik høyde avhengig av hvor lys eller mørk tonen er. Synger du for lyst blir din stemme markert over den ideele streken, synger du for mørkt blir det markert under. For å få maksimal uttelling må du treffe tonen perfekt. Ikke bare ser du hvor elendig du har sunget, du kan til og med bruke SingStar til å forbedre dine sangprestasjoner. En høy sluttpoengsum vil gjøre deg til "superstjerne", mens en heller dårlig poenguttelling vil gi deg tittelen "amatør". Med litt trening blir det kanskje Idol-audition på deg neste år?

Det er tre vanskelighetsgrader i SingStar. Det vanskeligste nivået forventer at du synger rimelig i takt med sangen, mens den letteste graden av vanskelighet har et større slingringsmonn. Under utvklingen ble produktet testet med både profesjonelle og ikke fullt så profesjonelle sangere, og de ulike vanskelighetsgradene skal være godt balansert.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden