Sniktitt

SingStar

Du driver kanskje et karaokested og har akkurat utvidet lokalet med flott ny bar og lydanlegg? Det er på tide å vurdere fremtidsutsiktene dine. Karaokespill er på vei for fullt, og folk trenger ikke gå lengre enn til stua for å oppleve fulle mennesker eller japanere med mikrofon. Det spøker for karaokebransjen.

Side 1
Side 2

Få frem superstjernen i deg
Det er tre ulike hovedmoduser i SingStar. Som enkeltspiller kan du bygge din egen sangkarriere i "Star Maker"-modusen. Du starter som en ung og ukjent personlighet i byen Harmony City, som er vant med å synge på soverommet til foreldrene sine. Gjennom SMS-er vil du i starten få diverse oppdrag og utfordringer, og det er opp til deg å oppdrive mest mulig PR (eller "buzz") rundt deg selv. I starten vil du for eksempel få beskjed om at det er "fri mikrofon" på et utested. Gjør du det bra der får du flere "Buzz points", og bli mer kjent. Etter hvert som du blir mer kjent, flytter du vekk fra foreldrene dine og bygger karrieren videre. Du opparbeider deg flere kontakter, mer poeng og målet er å bli superstjerne med platekontrakt.

For de voksne er det antageligvis flerspiller-modusene som de mest fengende. Du finner her en "Sing mode", hvor du rett og slett kan velge en sang og begynne å synge med en gang. Enten alene, i konkurranse med venner eller i en duett. Ellers finner vi en party-modus som heter "Pass the mic". Dette er antageligvis det morsomste ved hele SingStar-tittelen.

"Pass the mic"-konseptet går ut på at to lag, og opp til åtte personer til sammen, konkurrerer mot hverandre i løpet av tre runder. Det kan være flere på hvert lag, og det er flere ulike konkurransetyper. På presentasjonen vi var vitne til i går ble det fremvist en konkurranseform der man fikk uttelt tre helt tilfeldig sanger. En person fra hvert lag møtes i hver sang, og synger på likt. Det beregnes poeng for hver sang, og til slutt legges poengene sammen før det kåres et vinnerlag. Det var også mulig å velge hvilken sang det andre laget skulle synge.

Når dere er ferdige, kan dere spille av opptaket uten original vokal. Spilleren kan lagre opp mot 8-10 opptak på et standard 8 MB-minnekort om ønskelig, og disse kan i ettertid spilles av for venner og kjente. Du får tilgang til en rekke artige effekter som kan legges oppå stemmen din.

Konklusjon
Dansespill har tatt verden med storm de siste årene. Det er uhyre populært, og det er til og med satt opp egne foreninger for slikt i Norge. Nå kommer også karaokespillene for fullt også. Sony fikk ikke helt klaff med EyeToy Groove, men forsøker seg nå med SingStar - et nytt karaoke-konsept i sterk konkurranse med Karaoke Stage fra Konami. SingStar ser ut til å bli en veldig artig måte å teste sangprestasjonene sine på, og føyer seg antageligvis inn i rekken som nok et utrolig artig party-spill. Multiplayer-spilling hjemme på lørdagskvelden blir neppe det samme.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden