Anmeldelse

SingStar

Har du det som skal til for å bli en sangstjerne? Nå må du ikke lenger ydmyke deg selv gang etter gang på Idol-audtioner, du kan nemlig finne det ut selv hjemme i sofakroken.

Side 1
Side 2
Side 3

Er du en superstjerne?
Karrieremodusen er nok morsomst for de yngste. Her kommer du som ung og håpefull amatør til Harmony City, byen hvor stjerner blir født. For å bli kjent må du synge på lokale klubber så ofte du kan. De har et knippe sanger du kan velge mellom, så det lønner seg å ha øvd en del før du begynner her. Du får poeng basert på opptredenenen din, og for å utvikle deg som artist og komme høyt på rangeringslistene, må du ha mange av disse. SingStar prøver å skape en spesiell atmosfære på hvert sted du opptrer. Før du begynner å synge, kommer det en obligatorisk scene som skal sette deg inn i situasjonen. Ved hjelp av blinkende lys, mye lyd og tegninger av mennesker som ser ut som de er tatt fra Barbiespillene til SNES, vil SCEE gi deg følelsen av å virkelig opptre. Det klarer de så definitivt ikke, men de skal ha for forsøket.

Etter hvert som du blir bedre kjent, vil du også få tilbud om å synge på mer kjente steder. Du vil få manager og platekontrakt, synge inn plate og til og med vinne musikkpriser. Og er du riktig flink kan det hende at du drar på turné. På hvert sted du synger får du en utfordring, som hovedsakelig består i å oppnå minst så og så mange poeng. Klarer du det, vanker det ekstra bonuspoeng som belønning. Hele tiden har du folk som gir deg tips og oppmuntringer, og det er ikke måte på hvilke superlativer de lirer av seg.

En garantert festslager
All kommunikasjon skjer via tekstmeldinger på en mobil. På den vil du også finne all tenkelig informasjon, som for eksempel hvordan du er rangert som artist, det være seg amatør eller sangstjerne, og hvor mange uker du har brukt på karrieren din. Du kan også skifte meldingslyd om det er ønskelig. Du har kun en opptreden i uken, når du er ferdig med den er det på tide å sove fram til neste. Lagre kan du gjøre når som helst, bortsett fra når du synger selvsagt. Karrieremodusen er en morsom del av SingStar, men den lider under litt lav varighet og dårlig variasjon i oppgavene. Den kan riktignok gjøres i tre ulike vanskelighetsgrader, men det er grenser for hvor morsomt det er å gå igjennom de samme stegene.

Det er mest sannsynlig sangmodusen du vil bruke mest tid i. Det er her du øver for å forbedre dine prestasjoner eller synger for moro skyld. Er dere to, kan dere synge sammen eller mot hverandre. I duellene har dere to tonestreker, en for hver spiller, mens i duettene må dere nøye dere med en sammen. Litt synd, siden en da ikke ser hvem som synger hva. Av alle valgmulighetene i SingStar, er det nok "Pass the mic" som er morsomst. Her kan to lag med til sammen åtte personer konkurrere mot hverandre. Gjennom syv runder får dere ulike utfordringer, som for eksempel å synge duetter, én mot én eller synge etter tur i samme sang. Synger du dårlig, kan det hende at du ikke får fullføre sangen. En sikker vinner på fest, vorspiel blir aldri det samme igjen!

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden