Sinte fotballfans protesterte mot e-sport i Sveits

Kastet tennisballer og håndkontrollere fra tribunen midt i kamp.

RTS Sport

En fotballkamp i den sveitsiske Superligaen – mellom Young Boys og FC Basel – fikk denne uken et uventet avbrekk, da hjemmelagets fans begynte å kaste tennisballer og PlayStation 4-kontrollere på banen.

Stuntet skal ha vært en protest mot e-sport, og i de to minuttene det tok å rydde banen avdekket supporterne bannere med «Sheiss e-sports» – e-sport er dritt – på tribunen.

Saken fortsetter under.

Protesterer mot e-sport i Superligaen

Som blant annet Associated Press rapporterer, handler protesten om inntoget til e-sport i sveitsisk fotball. Flere av Superligaens klubber har allerede opprettet e-sportlag i FIFA, og det ryktes om at ligaledelsen vurderer å tvinge samtlige klubber til å gå inn i e-sport til neste sesong.

Young Boys-fans er ikke imponert over e-sportens inntog i sveitsisk fotball.
Rod Breslau/Twitter

I en uttalelse på Facebook skriver Young Boys-fansen at fotball og idrettsklubber skal handle om å være aktive, ikke å sitte hjemme foran TV-en. Supporterklubben mener også at pålitelighet, punktlighet og vennskap er verdier som ikke er en del av e-sport.

– Dette har ingen ting med vår sport og verdiene til vårt forbund å gjøre. Dette handler kun om penger, skriver fansen, og lover samtidig at de vil fortsette å kjempe mot ethvert tiltak som har med e-sport å gjøre.

Da det hele var over fikk kampen fortsette, og Young Boys vant til slutt 7-1.

Norges Fotballforbund satser også på e-sport.
Forbundet oppretter landslag i både FIFA og PES »

Siste fra forsiden