Siste nytt om Ubisoft-situasjonen

Sagaen om Ubisoft og Electronic Arts fortsetter, og nå blander Infogrames, Vivendi og den franske regjeringen seg inn.

Da Electronic Arts kjøpte 20 prosent av Ubisoft ble det bråk, og ikke bare hos spillere som misliker tanken på mindre konkurranse på spillmarkedet. Selv har Ubisoft fortalt at de ser på oppkjøpet som en fiendtlig handling, og at de er svært skuffet over måten Electronic Arts har gått frem på. I følge avisen La Tribune, ser den franske regjeringen alvorlig på saken og vil kunne støtte Ubisoft i kampen mot EA. Det fortelles ikke hvilke virkemidler de vurderer.

Electronic Arts hevder at kjøpet av aksjene i Ubisoft kun er en investering, og at planene deres ikke inkluderer et fullstendig oppkjøp av selskapet. Dette har fått Atari/Infogrames-sjefen Bruno Bonnell til å reagere:

- Electronic Arts gikk så definitivt ikke inn i Ubisoft bare for å eie 20 prosent av selskapet. Jeg håper Ubisoft finner måter å forsvare seg på slik at Infogrames ikke blir den siste bastionen i den europeiske spillindustrien.

Bruno Bonnell fortsetter med å fortelle at Infogrames kan være interessert i å hjelpe Ubisoft, og at så snart Ubisoft har funnet ut hvilke virkemidler de har tenkt å benytte seg av, er Infogrames klare til samarbeid. Nå skal det imidlertid sies at Infogrames sliter med gjeld for øyeblikket, og det er usikkert hvor mye de egentlig kan gjøre i denne situasjonen.

Det ser imidlertid ikke ut til at det bare er Infogrames som ønsker å holde Ubisoft i europeiske hender. I følge avisen L'Agefi har Vivendi og Ubisoft allerede gått inn i samtaler om en sammenslåing, og resultatet av en slik sammenslåing kan bli det største spillselskapet i Europa. Om slike samtaler foregår er det naturligvis ønskelig å holde dem hemmelig, og derfor er det ikke overraskende at både Ubisoft og Vivendi allerede har offentlig gått ut og benektet ryktene.

Ryktene har allerede har ført til en ytterligere prisstigning for Ubisoft sine aksjer, og verdien av disse har totalt steget med omkring 60 prosent siden nyheten om Electronic Arts sitt aksjekjøp nådde pressen i desember i fjor.

Siste fra forsiden