Sjekk traileren til ny storfilm om dataspill

Video Games: The Movie har fått premieredato.

Stillbilde fra Video Game: The Movie, der en familie spiller Donkey Kong på Atari 2600 i 1982.
Variance Films

Det har allerede kommet en del dokumentarfilmer som spill og spillbransjen, hvorav en av de mest kjente i senere tid er Indie Game: The Movie, som tar for seg den harde hverdagen til uavhengige spillskapere.

Nå er en ny dokumentarfilm om spill på vei, som ser ut til å bli en aldri så liten storsatsing. Filmen heter Video Games: The Movie og har premiere i USA 15. juli.

Warren Spector er en av spillpionérene som dukker opp i filmen.

Tar for seg hele historien

Video Games: The Movie er produert av skuespiller og spillfan Zach Braff, som mange nok kjenner best som hovedrolleinnehaveren i komiserien «Scrubs».

Filmen beskrives som en «storslått» dokumentar som tar for seg hvordan spillmediet utviklet seg fra en smal nerde-aktivitet til den multimilliardindustrien som det er i dag. Filmen starter visstnok med Atari-epoken og ender med å gi publikum et innblikk i mediets fremtid.

Dokumentaren skal blant annet by på dybdeintervjuer med en rekke sentrale skikkelser fra bransjen, deriblant Deux Ex-skaperen Warren Spector, Resident Evil-programmereren Hiroyuki Kobayashi og Atari-grunnleggeren Nolan Bushnell.

På filmens hjemmeside står Norge oppført som et av landene som tilsynelatende får en kinoversjon, men ingen dato foreligger ennå. Uansett legges filmen ut for digitalt salg på hjemmesiden samme dag som den amerikanske premieren, altså den 15. juli. Traileren kan du se under.

Det er også laget dokuementar om StarCraft: «State of Play» følger tre StarCraft-spillere gjennom oppturer og nedturer »

Siste fra forsiden