Skap deg selv på Xbox 360

Kopierer sine konkurrenter?

Ryktene skal ha det til at Microsoft jobber med et «avatar»-system til sin Xbox 360.

Å lage sin egen virtuelle figur er populære saker. Nettbaserte rollespill som gir deg muligheten til å «gjenskape deg selv» i en fiktiv verden, har banet vei for avatarer og liknende systemer i store deler av den digitale underholdningen. På Wii kan du lage deg din egen Mii og spille med denne, og til høsten kommer forhåpentligvis Playstations Home, hvor du blant annet får en egen bopæl for figuren din.

Det scannede bildet som er grobunn for ryktene.

Microsoft vil ikke være dårligere enn sine konkurrenter, og i følge det Joystiq anser som gode kilder, kommer de til å lansere «Avatars» rundt juletider. Et innscannet bilde forteller at «Avatars vil bli brukt i stedet for dagens spillerbilde (gamerpicture) og gir deg en mye mer livlig, animert og skreddersydd personlighet, slik at du kan reflektere hvem du er på nettet.»

Videre meldes det om at du vil få bruke figuren din i diverse spill, butikkeksemplarer så vel som Xbox Live Arcade-spill. Det sies at tjenesten vil være tilgjengelig for alle Xbox Live-medlemmer rundt juletider, mens nye konsolleiere får ta del i det i løpet av våren.

Det vites ikke hvorfor noen skulle få det senere enn andre, og hvor grensen for «ny konsolleier» går. Microsoft har ikke kommentert ryktene, men kan dette være «det desperate» en tidligere kilde hevdet at selskapet skulle vise frem under spillmessen E3 i juli?

Siste fra forsiden