Skuespillerstreiken er avverget

Den varslede skuespillerstreiken er avblåst, og de amerikanske skuespillerorganisasjonene ser ut til å ha kommet til enighet med spillindustrien angående nye kontrakter.

For en tid tilbake fortalte vi at de amerikanske skuespillerorganisasjonene Screen Actors Guild og American Federation of Television and Radio Artists ikke var fornøyd med lønningene medlemmene deres fikk for oppdrag i spillindustrien. De ønsket å gå over til en lønningsform hvor organiserte skuespillere ikke bare fikk økt timebetaling, men også en viss sum per solgte kopi av spillet de jobbet på.

Det siste kravet ser de nå ut til å ha gitt opp, og har i stedet konsentrert seg om høyere timelønn. Dermed har det nå blitt enighet mellom skuespillerne og de store selskapene i spillindustrien om en ny avtale, som blant annet innebærer at minstelønnen for skuespillere stiger med 35 prosent.

Avtalen må fortsatt godkjennes av styrene i SAG og AFTRA, noe som vil skje i løpet av de neste ukene. Hvis den godkjennes, vil den tre i kraft første juli og vare til 31. desember 2008. Det ser ikke ut til at organisasjonene er fullstendig fornøyd med den nye avtalen, og presidenten til SAG, Melissa Gilbert, forteller:

- Vi vil bruke mye ressurser i løpet av de neste 3,5 årene på å fortsette å organisere industrien, slik at vi kan komme tilbake til forhandlingsbordet med fornyet styrke for å sørge for at skuespillerne får en mer rettferdig del av den enorme profitten som spill genererer.

Siste fra forsiden