Blogg

Skuffende norsk SingStar

I dag ble låtlisten til den norske versjonen av SingStar annonsert. Man kan spørre seg om de har handlet inn lisenser på QXL.

I mange måneder har jeg sett fram til den bekreftende listen over låter i SingStar: Norske Hits. Når vår lokale versjon for første gang ble annonsert, kunne jeg umiddelbart neste vedde hvordan halvparten av lista ville se ut, med domenet Gamer.no som innsats. Jeg så for meg store artister og band som har preget norsk pop og rock fra 80-tallet til i dag. I dag er jeg en overlykkelig mann som ikke gjennomførte det veddemålet, men også en utrolig skuffet mann.

Når man først skal lansere en SingStar-versjon med norsk stempel, så må man også regne med at alle sangene faktisk er norske, og gjerne også på norsk. Det vi i steden blir presentert er en liste med 19 norske artister og 11 internasjonale, hvor de internasjonale utrolig nok er hentet fra en SingStar-versjon som ble sluppet for bare noen uker siden. Dette er for lettvint!

Blant de 19 norske artistene og bandene finner vi blant andre Kine, Tine, Kaptein Sabeltann, Philip & Sandra og David Pedersen. Vips har SCEE tilfredstilt en haug med fjortisser, og noen barn. Av lyspunktene (og selvfølgelighetene) finner vi Jan Eggum med "På'n igjen", Rune Rudberg med legendariske "Ut mot havet" og Dum Dum Boys med "Splitter pine". Supert, og akkurat som ventet. Men hvor er milepælene og gullet i norsk musikkbransje? Hvor er sangene vi har nynnet på i mange tiår? Sanger fra D.D.E., CC Cowboys, Postgirobygget og ikke minst DeLillos?

Jeg er dypt skuffet, og håper den norske SCEE-avdelingen hos Nordisk Film Interactive har tenkt å servere oss en skikkelig norsk SingStar neste gang, som faktisk kan forsvaret det norske flagget utenpå spillcoveret.

Siste fra forsiden