Slik blir Shadow of the Tomb Raider

Square Enix viste frem det siste spillet i Lara Croft-trilogien.

Etter å ha kunngjort Shadow of the Tomb Raidertidligere i år, var det denne uken endelig duket for at Square Enix skulle vise frem spillet for første gang. Tradisjonen tro klarte ikke utgiveren å stanse alle lekkasjene før den offisielle avdukingen, men de første skikkelige detaljene kom som planlagt fredag ettermiddag.

Inn i jungelen

Shadow of the Tomb Raider blir det siste spillet i denne trilogien.
Square Enix

I Shadow of the Tomb Raider går turen til en dødelig jungel, der Lara Croft må overkomme grusomme gravkamre i det Square beskriver som hennes mørkeste time. En Maya-stamme prøver nemlig å fremkalle dommedag, og den unge heltinnen er selvfølgelig det eneste som kan sette en stopper for verdens ødeleggelse.

Traileren «The Beginning of the End» – som du kan se over – gir en blodig kikk på eventyrene som venter i actioneventyret. Vi får ikke se noe «gameplay», men alt later til å bli enda mer voldelig og brutalt enn seriens tidligere innslag. Square forteller ellers at spillet vil ha et tungt fokus på sniking, og man blant annet kan plukke opp søle for å kamuflere seg.

Ved siden av hovedspillet ble det hintet så smått om et sesongpass. Dette vil inkludere syv såkalte «Paths» – eller nye eventyr med egne historier, oppdrag, våpen og utfordringer. Detaljene er enda ganske vage, men den første utvidelsen vil blant annet introdusere samarbeidsfunksjonalitet til spillet.

Square har tidligere kunngjort at Shadow of the Tomb Raider blir det siste spillet i denne opprinnelsestrilogien, der spillere får se Lara for alvor tre inn i rollen som gravrøver. Det blir neppe det siste vi får se av frøken Croft, men utgiveren har så langt ikke sagt noe om planene for nye serier i fremtiden.

Shadow of the Tomb Raider kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 14. september 2018. Du kan se en bunke med skjermbilder og konseptkunst fra spillet under artikkelen.

Leter du etter litt heseblesende action mens du venter på neste Tomb Raider?
Da kan vi anbefale God of War på det sterkeste »

Siste fra forsiden