Shadow of the Tomb Raider er annonsert

OPPDATERT: Lekkasjen stemte. 

Illustrasjonsbilde hentet fra Tomb Raider.
Square Enix

OPPDATERING 15. mars 14:00: Som ventet har Square Enix annonsert Shadow of the Tomb Raider. Spillet kommer til Xbox One, PlayStation 4 og PC 14. september. Du kan se en liten konsepttrailer på spillets Twitter-profil.

Opprinnelig sak følger.

Square Enix lanserte denne uken en teaser-nettside som teller ned til et eller annet i forbindelse med det neste Tomb Raider-spillet. På overflaten inneholder siden fint lite – annet enn en hvit sirkel, en dato og et klokkeslett – men litt enkel graving har avslørt langt mer enn Square trolig mente å røpe.

Nettsidens kildekode inneholder nemlig en haug med informasjon, med alt fra spillets tittel, lanseringsdato og et lite hint om hva vi kan forvente av handlingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dette mente nok ikke Square å avsløre.
Skjermdump

Siste kapittel i Laras opprinnelseshistorie?

Ifølge nettsiden skal spillet hete Shadow of the Tomb Raider, noe det har gått rykter om i over ett år, men som Square enda ikke offisielt har bekreftet. Lanseringsdatoen står også oppført som 14. september 2018, og plattformer som nevnes er PC, PlayStation 4 og Xbox One. I tillegg beskrives spillet som «avslutningen på Laras opprinnelseshistorie».

Det kan dermed høres ut som om Square setter strek for actionheltens nyeste spillserie, som begynte med Tomb Raider i 2013. Crystal Dynamics høstet mye ros for både det første spillet og oppfølgeren Rise of the Tomb Raider fra 2015, men utvikleren ryktes nå å være opptatt med å lage superheltspill sammen med Marvel.

I stedet er det etter sigende Deus Ex-studioet Eidos Montreal som får ansvaret for Shadow of the Tomb Raider, og byttet av utvikler kan være en av grunnene til at Square tilsynelatende går vekk fra opprinnelseshistorien.

(Video: Mik Hdn)

Hva som er tilfellet får vi kanskje vite allerede i dag, klokken 14:00 den 15. mars. Det er nemlig klokkeslettet og datoen som er synlig på teaser-nettsiden, men ifølge kildekoden kommer den offisielle avdukingen av spillet først 27. april.

Dersom du ikke har lyst til å vente kan du se de første glimtene av spillet i videoen til høyre. Den korte traileren for spillet dukket opp via en helt separat lekkasje, men gitt den elendige kvaliteten er det kanskje like greit å vente til Square trolig slipper en skikkelig versjon på torsdag.

Den nye Tomb Raider-filmen har premiere 16. mars.
Se traileren for filmen her »

Les også
Slik blir Shadow of the Tomb Raider

Siste fra forsiden