Slik bruker nynazister spill i rekrutteringen sin

Activision

Moderne spill samler mange mennesker på samme sted, som gjør dem til en attraktiv rekrutteringsarena for ulike grupper, også den lyssky typen. Nettstedet PCGamesN rapporterer nå om en tidligere nynazist som ble rekruttert nettopp via spill på nettet.

Christian Picciolini er navnet på et tidligere høyt profilert medlem av flere såkalte «white supremacist»-grupper i USA, og nylig deltok Picciolini i en «ask me anything»-seanse på nettstedet Reddit – hvor han avslørte hvordan slike grupper bruker spill til å nå ut til folk.

Bruker Fortnite og Call of Duty

Fortnite skal være blant spillene som brukes av rasistiske grupper til å spre budskapet og rekruttere folk.
Epic Games

– Vi lette etter marginalisert ungdom og lovet dem «paradis». I dag bruker de ondskapsfulle taktikker som å besøke forumer for depresjon og mental helse og multiplayer-spill for å rekruttere de samme folkene, skriver Picciolini.

Ifølge Picciolini består rekrutteringstaktikken i spill i å komme med «uskyldige», rasistiske hint i begynnelsen, for deretter å trappe opp det rasistiske budskapet når de har fått folk på «kroken». Populære spill som Fortnite, Minecraft og Call of Duty er blant titlene som benyttes i rekrutteringen.

Picciolini skriver videre at det finnes lett tilgjengelig bevis på at rasistiske grupperinger aktivt bruker spill til å rekruttere, men at han velger å la være å publisere dem. Akkurat hvor utbredt problemet er, og hvorvidt det er et vanlig fenomen i Norge, er vanskelig å si.

Les også: PUBG droppet plutselig søksmålet mot Fortnite Battle Royale »

Siste fra forsiden