Slik så Stardew Valley ut for fem år siden

Utvikleren av en av fjorårets største suksesser gir oss et innblikk i utviklingen.

ConcernedApe

Stardew Valley ble en umiddelbar suksess da det opprinnelig ble lansert i fjor, og ifølge rapporter på nettet tjente det vesle spillet mer penger på Steam enn fjorårets Call of Duty gjorde. Men suksessen var neppe basert på flaks – Stardew Valley fremstår som et svært gjennomtenkt og solid spill, åpenbart laget av en utvikler som har investert mye tid og krefter i det.

Leah likte løvetann i 2012 også. Huset hennes var litt simplere, da.
ConcernedApe

Gratulerer med dagen, Sprout Valley!

Nå feirer spillet ett år, og i den forbindelse har spillskaper ConcernedApe lagt ut en bloggpost der han viser litt av utviklingen. Allerede i 2012 hadde han en spillbar versjon, men da het spillet Sprout Valley (ærlig talt: Stardew Valley er bedre). Bildene er umiddelbart gjenkjennelige, samtidig som de både i kvalitet og stil er langt unna det vi fikk i den ferdige utgaven.

Her er det lettere å kjenne ting igjen.
ConcernedApe

Selv mener utvikleren at spillet så «grusomt» ut i 2012, men allerede da var det mange som hadde fått øynene opp for spillet, noe som motiverte til videre utvikling.

ConcernedApe forteller at Stardew Valleys «skjelett» allerede var på plass i 2012, og de fire årene som gikk før lansering i stor grad ble brukt på finpuss. Spillets grafikk gikk gjennom flere store forandringer, og musikken ble også laget på nytt fra bunnen av. I tillegg ble det utvidet kraftig, med masse nye gjenstander.

Byen, slik den var i en versjon fra 2013.
ConcernedApe

Et interessant element er at gruven i spillet opprinnelig skulle være dataskapt, og ha store innsjøer man kunne krysse ved hjelp av flåte. Dette fungerte imidlertid ikke slik ConcernedApe hadde håpet, så han endret systemet. I dagens versjon er layouten til alle gruvenivåene fastsatt, mens innholdet er dataskapt.

Om du lar deg friste til å prøve Stardew Valley (noe jeg absolutt anbefaler), kan du jo lese min store Stardew Valley-guide.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på det norske nettstedet Spillhistorie.no. Der kan du også lese disse ferske sakene:

Siste fra forsiden