Gamledager i 3D

Slik spill skal være

En kjærlighetserklæring til retrospill er på vei vestover.

Enkelte mener spill var best før alt dette nymotens 3D-tøvet, når spillverden og figurene i den bestod av av kantede 2D-bilder og vanskelighetsgraden lå et sted mellom «krevende» og «umulig». Japanske From Software bestemte seg nylig for å kombinerte gamledags spillmekanismer og 2D-estetikk med 3D, og resultatet ble 3D Dot Game Heroes på PlayStation 3.

2D og 3D i skjønn forening

Nå kommer spillet også på engelsk. Som med så mange andre interessante spill fra østen er det Atlus som står for oversettelsen, og dermed er det som vanlig uvisst om og når det kommer til Europa. Spillet har heller ikke fått noen amerikansk slippdato foreløpig.

Som barn av 8- og 16-bits-alderen har selvsagt 3D Dot Game Heroes en passende historie: For lenge siden hersket den onde mørkets konge Onyx over Dotnia. En tapper helt bevæpnet med et legendarisk sverd forseglet Onyx i en kule, og Dotnia nøt mange år med fred og fordragelighet.

Freden brytes når den onde biskopen Fuelle stjeler kulen. Mørke makter angriper igjen kongeriket, og en ny helt trengs for å slå tilbake mot ondskapen. Dette er selvsagt deg. Du må utforske riket på jakt etter seks vise menn og seks krystaller som kan hjelpe deg med å stoppe Fuelle og Onyx.

3D Dot Game Heroes skal by på mange av de samme spillmekanismene vi kjenner fra gamle actioneventyr som Zelda. Du må vandre rundt i en stor verden og se etter nyttige gjenstander og våpen, bekjempe monstre og utforske underjordiske labyrinter.

Blant nyvinningene finner vi et sverd med nokså spesielle egenskaper. Det kan oppgraderes i løpet av spillet, og oppgraderingene gjør det i stand til å rekke over store avstander. Med et sverdsalg kan du for eksempel dekke hele skjermen.

Dette klippet får antagelig Nintendo til å rope på sine advokater

Siste fra forsiden