Feature

Telenorligaen Våren 2018 - League of Legends

Slik tror vi vårsesongen i League of Legends utspiller seg

Sammen med kommentator Julian «DogSledder» Nash har vi vurdert vårens 1. divisjon.

Telenorligaen og League of Legends returnerer søndag 18:00.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

KORT OM VÅRSESONGEN 2018:

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Søndag er Telenorligaen i League of Legends tilbake med vårsesongen. Gjennom ni spennende serierunder skal ti lag kjempe om de fire sluttspillplassene, som igjen kjemper om å bli vårens beste League of Legends-lag. To lag vil etter endt seriespill rykke ned, mens laget på 8. plass må ut i kvalifisering.

I første serierunde søndag skal lag Riddle måle krefter mot nDurance. Kampen sendes på Twitch og starter 18:00.

Dødtid mellom sesongene fører som vanlig til hyppig aktivitet på overgangsmarkedet. Det har gjort det enda vanskeligere å spå årets sesong. Samtlige lag har gjort endringer i forkant av denne sesongen og denne artikkelen vil ta for seg de nye lagene. Vi har fått med oss kommentator Julian «DogSledder» Nash til å vurdere lagene i forkant av den spennende vårsesongen.

Nederst i artikkelen vil undertegnede og kommentatorene Julian «DogSledder» Nash og Kristian «Sangopan» Heggland prøve på det umulige, nemlig å spå hvordan tabellen ser ut etter endt seriespill. Hva tror dere?

Underdogs (10. - 8. plass):

Berserk: Fra opprykk til nedrykksstrid

Syver «D4rkZelda» Natvik (Top)
Marius Wiig «Wiig» Holmen (Jungle)
Erik «Blackie» Jacobsen (Mid)
Noman «Jankova» Ahmad (ADC)
Charlotte «Charry» Helgesen (Support)

Berserk rykket opp etter å ha vunnet 2. divisjon med seks seire og to uavgjorte. Laget virker å være et svært usikkert kort foran vårsesongen og har vært aktiv på overgangsmarkedet. Statistikken er i mot dem, hvor nyopprykkede lag ofte må ta turen ned igjen. Vi tror Berserk får en tøff vårsesong.

Nash mener deler av Berserk virker spennende, men gir 2. divisjonsvinneren små sjanser foran denne sesongen.

– Berserk er det andre nyopprykkede tilskuddet til førstedivisjon. Laget har vel byttet ut mesteparten, kanskje hele lagoppstillingen sin, men har et kjent ansikt i «D4rkZelda». «Blackie» fikk også vist seg fram i Norges Scouting Grounds. Jeg gir dem fortsatt vurderingen at de har mer enn nok med å unngå nedrykk.

Ares: Ny tøff sesong

Chris «Criiix» Gyldenås har fått med seg et helt nytt lag til vårsesongen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Magnus «Young Kdot» Verpesdal (Top)
Chris «Criiix» Gyldenås (Jungle)
Robin «Satizfy» Weflen Sivertsen (Mid)
Ole Bastian «Verpe» Verpesdal (ADC)
Anette «Pjush» Selina Holm (Support)

Les også
NFF starter landslag i både FIFA og PES

Ares kjempes i nedrykksstriden forrige sesong og ser etter å revansjere det skuffende resultatet fra i fjor. Chris «Criiix» Gyldenås har i år fått med seg et helt nytt lag for å ta klubben til nye høyder. Siste spiller i Ares ble bekreftet sent torsdag kveld og laget vil få trøbbel i innledningen til sesongen. Vi tror Ares får en ny tøff sesong, men kan ta steget ut av nedrykksstriden om dagen er der.

Nash uttrykker følgende om Ares.

– Imponerte ikke veldig sist sesong, men har byttet ut en god del av spillerne sine. Spørsmålet blir bare om det er for det bedre eller ikke. Tror ikke Ares har mulighet til å kjempe om mer enn å berge plassen.

Air: Kan gå begge veier

Michael «Alpha Cloud» Skrede (Top)
Maxwell «Milf Police» Martinsen (Jungle)
Martin «Reodor Felgen» Heistad (Mid)
Magnus «Maknooze» Knutsen (ADC)
Jakob «groms» Grimm (Support)

Air er en ny klubb og har overtatt plassen til Pentafoil. Blanke ark kan være godt det, men er ofte knyttet til et usikkerhetsmoment rundt. Klubben er også fremdeles på jakt etter ny Top Lane-spiller. Air blir et vanskelig lag å spå, men vi tror laget får det tøft denne sesongen.

Som ny klubb er det ofte vanskelig å vurdere et lag. Nash blir selv litt vag på spørsmål om hvordan han tror sesongen til Air blir.

– Ny klubb, og ukjente spillere for min del, men de virker til å ha ganske greit individuelt nivå på mange av spillerne sine. Det er et vanskelig lag å vurdere, noe som kan gå begge veier, forteller Nash litt usikkert.

Utfordrerne (7. - 5. plass):

Quantum: Kan motbevise spådommen nok en gang

Espen «espen5b» Drange Jensen (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Emil «Láyback» Bagge (ADC)
Simen «Sunlit» Grebstad Aas (Support)

Quantum motbeviste fjorårets spådom og var svært nær å ta seg til sluttspillet. Tre av fem spillere er siden starten av forrige sesong byttet ut og laget er nok trolig svekket av Mathias «Tide» Kruses avskjed. Quantum spås nok et år litt lengre ned på tabellen, men ses ikke på som en enkel motstander.

Nash mener følgende om Quantums sjanser i vårsesongen.

– Quantum bommet hårfint på sluttspillplassen sist sesong, og har fortsatt en grei lagoppstilling. Det skal derimot ikke stikkes under en stol at uten nøkkelspiller «Tide» på laget, kan Quantum fort ende opp med å stille svakt i denne vårsesongen.

RØKT SKINKE: Ny opprykkssensasjon?

Eirik «SeanZero» Olsen (Top)
Thong «Thoug» Van (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Andre «TheSkohylle» Aspegren (ADC)
Admir «caketrain» Begovic (Support)

RØKT SKINKE rykket opp etter 2. plass i 2. divisjon under høstsesongen. Sammen med opprykkskollega Berserk blant de mest usikre lagene for vårsesongen. RØKT SKINKE gikk i likhet med Berserk ubeseiret gjennom 2. divisjon. Tar et nyopprykket lag nok en skalp på de etablerte førstedivisjonslagene?

Nash hadde følgende å si om klubben med det litt spesielle navnet.

– Klubben med det merklige navnet er tilbake i det gode lag med og har fått et par veldig gode tilskudd i «SeanZero» og «Speyzz». Jeg har troen på denne gjengen, men det skal fortsatt mye til for at de kjemper seg opp på en sluttspill plass.

Celestial: Revansjesugent mannskap

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Magnus «Lame2Fame» Thorvaldsen (Support)

Tar Sebastian «Boffen» Gsell og Celestial seg til sluttspillet?
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Celestial er i år en av utfordrerne til sluttspillplass og har i likhet med flere andre lag kun foretatt seg ett spillerbytte. Dennis «Denden» Bui måtte vike for Magnus «Lame2Fame» Thorvaldsen i support-rollen.

Celestial er ikke like klare sluttspillkandidater som før, men kan absolutt hamle opp de fleste lagene på en god dag. Nash mener Celestial virker spennende på papiret.

– Med kun ett spillerbytte etter at de nesten fikk foten inn i sluttspill-døra, er nok veteranene fra Celestial nesten enda mer sultne enn sist sesong, om mulig. Jeg tror«Lame2Fame» er et bra tillegg ettersom han virker veldig motivert i support-rollen.

Favorittene (4. - 1. plass):

Bitfix: Større press på fjorårssensasjonen

Benjamin «Quackss» Peattie (Top)
Ivar «Britneey» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Hegland (Mid)
Kevin «Slomklow» Nguyen (ADC)
Cem «Salty Melon» Soyer (Support)

Benjamin «Quackss» Peattie spiller i år for Bitfix.
Photographer: Fabian Fjeldvik

Bitfix slo seg nylig sammen med Nyx og laget har dermed fått nye drakter. Laget har siden overgangen til ny klubb kun foretatt seg ett spillebytte. Ut av klubben måtte Ryan «RnS» Scotcher gå og inn kom Ivar «Britneey» Bråstein. Laget som stor for fjorårets sensasjon og tok seg til finalen blir å regne med i årets sesong også.

Nash mener følgende om Bitfix.

– Jeg våger ikke å nekte Bitfix Gaming, tidligere Nyx, en topp fire plassering etter at de tok seg til finale sist høstsesong. Det er absolutt håpet at et lag som trener så bra sammen som dem, skal klare å gjøre et bra utslag. Det tror jeg absolutt de kan, noe som er godt, både for klubb-Norge, og deres egen skyld, forklarer Nash.

Riddle: Kruttsterk satsing

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Nicolai «Bendix» Bendix (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Mathias «Tide» Kruse er hentet inn til Riddle før sesongen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Riddle er ikke lenger regjerende seriemestre. Men med to seriemesterskap under beltet og en skuffende fjorårssesong satser Riddle knallhardt foran årets sesong. Laget har byttet ut Pål William «Brosjan» Oyewumi og Felix «Laatch» Melin til fordel for Nicolai «Bendix» Bendix og Mathias «Tide» Kruse

Eier i Riddle, Mohammed «Kekmek» Barzinje forteller at laget vil ha daglige treninger under vårsesongen. Laget har planer om å dra på The Gathering og vil bruke klubbens eget e-sportsenter til treningsopphold.

Nash beskriver Riddle som et sultent og godt rustet lag.

– Riddle er nok absolutt sultne på pokalen i år også og har mange av brikkene som skal til, spesielt Norges beste ADC, «Tide». Så må bare resten klaffe for at «Moa» og gjengen skal nå til topps.

nDurance: Sterk leder, nesten helt nytt lag

Simon «Zvene» Svensson (Top)
Ruben «styllEE» Kristensen (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Kommentator Julian «DogSledder» Nash regner Omid «Touch» Rosander som en sterk leder.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Kun Omid «Touch» Rosander er igjen i laget fra fjorårssesongen som ellers har hentet inn to norske, en dansk og svenske til årets sesong. På innbytterbenken stiller nDurance også sterkt med Daniel «Deacon» Vedvik Karlsson (Jungle) og Pontus «Vardags» Dahlblom (ADC).

Fjorårets semifinaletap skal revansjeres og tittelen fra våren 2016 fornyes. Nash tror nDurance får nok en god sesong i Telenorligaen.

– nDurance har en del spillere som i perioder enten spiller mye eller veldig lite, men har en organisasjon som er tilbake i farta. Med en kaptein i Touch tror jeg nDurance denne sesongen klarer å gjøre opp for fjorårssesongens semifinaletap.

Fact Revolution: To på rad?

Adam «Lider» Ilyasov (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Tar Fact Revolution nok et seriemesterskap?
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Regjerende seriemester Fact Revolution er ligaens mest forutsigbare og sikre kort. Har kun foretatt seg en endring siden forrige sesong. Inn i stallen har Adam «Lider» Ilyasov gjort sin ankomst i Top-Lane til fordel for Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold. Fact Revolution er klare forhåndsfavoritter, tar de også dette seriemesterskapet?

Nash mener Fact Revolution er klare forhåndsfavoritter og mener følgende om årets stall.

– Forrige års seriemestere har holdt på overraskende mye av stallen sin. Det å få inn en stjernespiller som «Lider» inn i stallen kan umulig skade. Fact Revolution blir nok vanskelige å slå i år også, forteller en kontant Nash.

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Kommentator Kristian «Sangopan» Heggland er i likhet med Nash også svært spent på sesongen. Heggland tror vi får se en jevn og innholdsrik sesong hvor mange lag vil være med i kampen om en sluttspillplass. Heggland tror sesongen utarter seg på følgende måte.

– Å gi noen som helst form for hvordan Telenorligaen utarter seg er alltid vanskelig. Med tanke på hvor mye endringer det har vært i forhold til «Runes Reforged»-oppdatering nå før sesongen og hvordan den har endret seg fra før og etter jul, er det alltid vanskelig å vite hvordan lagene forholder seg til endringene. Når det er sagt har må spillerne være komfortabel med de ulike karakterene som igjen bestemmer utfallet av kampen. Med det i baktankene vil jeg si at nDurance og Fact Revolution kommer til å slåss om de to første plassene som i fjor, og det kan godt hende det er innbyrdes resultat som betyr hvem som kaprer førsteplassen ved endt seriespill, forteller Heggland før han følger opp.

– De to siste plassene kommer til å bli en kamp mellom Celestial, Riddle, Bitfix og Quantum RØKT SKINKE, Ares, Air og Berserk ender nok nær bunnen. Jeg tror dog at Ares og Air klarer å holde plassen som i fjor, da de andre to ikke dominerte 2. divisjon i fjor. Laget jeg kommer til å følge litt ekstra med på er nok Bitfix. Forelsket meg i deres spillestil i fjor, og viste at lagspill kan slå individuell ferdighet, til tross for at de var hakket for dårlig i finalen mot Fact. Skal bli spennende å se om de klarer å holde på det samme nivået i «team-fighting» og gode «crowd-controll-chains», og om de har tatt noen steg videre individuelt. Jeg tror også Celestial er revansjesugne etter å ha mistet sluttspillet helt på tampen i fjor, og jeg tror ikke Riddle var glad for tapet i semifinalen mot Fact Revolution. Det blir en spennende sesong, og jeg håper og tror at det kan bli litt jevnere enn tidligere år.

– Som alltid så håper jeg å bli motbevist og at vi tar feil. Alltid morsomt og ha en overraskelse som Nyx, nå Bitfix i fjor, legger Heggland avslutningsvis til.

Spådom av:Kristian «DogSledder»«Sangopan»
1.Fact RevolutionFact Revolution Fact Revolution
2.RiddlenDurance nDurance
3.CelestialRiddle Bitfix
4.nDuranceBitfix Riddle
5.BitfixCelestial Celestial
6.QuantumRØKT SKINKE Quantum
7.Ares Quantum Air
8.AirAir Ares
9.BerserkAres Berserk
10.RØKT SKINKEBerserkRØKT SKINKE

* Sluttspill / * Kvalifisering / * Nedrykk

Siste fra forsiden