Slipper Nintendo sin nye konsoll allerede neste år?

Rykte hevder at selskapet har begynt å sende NX-maskiner til utviklere.

Barone Firenze, Shutterstock

Ifølge Wall Street Journal har Nintendo begynt å distribuere verktøy til utviklere myntet på på utvikle spill til sin neste konsoll, kun kjent som «NX» foreløpig.

Som avisen påpeker kan dette bety at Nintendo ønsker å slippe konsollen allerede neste år.

Nettstedet Kotaku hevder å ha hørt mye av det samme fra en sikker kilde i det siste, men har hatt problemer med å bekrefte informasjonen med andre kilder.

Mobil og stasjonær

I tillegg hevder kildene at konsollen – slik flere har foreslått – skal ha både en stasjoner enhet og en mobil enhet.

Dragon Quest XI er det første spillet som vurderes som et NX-spill.

– Hvordan NX-maskinvaren er utformet vet vi ikke ennå. Folk som kjenner til utviklingsplanene har sagt at Nintendo mest sannsynlig legger ved både konsollen og minst én mobil enhet som enten kan brukes sammen med konsollen, eller kan tas med når man skal på tur, hevder avisen.

I tillegg virker det som om Nintendos neste konsoll satser på å ha en god del mer ytelse å by på. Avisen hevder at spillutvikleren vil bruke industri-ledende brikke sett i NX-enhetene som et svar på kritikk fra utviklere og spillere om at Wii U var for svak.

Rykter om produksjonsstart i oktober

Dette økosystemet ble presentert i mars. (Bilde: Nintendo)

Det var først i mars at Nintendo først kastet lys på NX. Da sa daværende sjef Satoru Iwata at det skulle bli «en ny maskinvare med et helt nytt konsept» under pressekonferansen.

Siden den gang har vi fått små rykter og bruddstykker av informasjon om Nintendos planer. I juli hevdet Digitimes at selskapet hadde bedt sine maskinvarepartnere hos Foxconn Electronics om å begynne arbeidet med å produsere tidlige versjoner av konsollen i oktober, og å belage seg på masseproduksjon av enheten i mai eller juni 2016.

Mer konkret informasjon om konsollen skal vi få neste år.

Siste fra forsiden