Feature

Ukens nettutgivelser (uke 20)

Smått og stort

Jommen har det ikke kommet nettutgivelser denne uken også.

Sommervarmen er kommet, men tror du spillindustrien har tenkt å la deg slippe ut av stuer og datarom av den grunn? Neida, som vanlig disker den opp med massevis av grunner til å sitte inne.

Metal Slug XX (Xbox 360 og PSP, bilde fra PSP).

Xbox 360

På Microsofts boks er det kommet to spill denne uken. Først ut er Metal Slug XX, som byr på sju nivåer med god, gamledags løping og skyting for en eller to spillere. Som vanlig i denne sideskrollende actionserien må du drepe horder av fiender og store "bosser", enten til fots eller i et av de mange kjøretøyene som du kommer over underveis. Det er lagt til noen nye våpen og kjøretøy siden det forrige spillet i serien, og vi får blant annet kjøre en gigantisk stålkjempe som fyller halve skjermen.

Aqua (Xbox 360).

Ukens andre XBLA-utgivelse er Aqua, og som Metal Slug XX er dette et skytespill i klassisk arkadestil. Du ser handlingen ovenfra, og kontrollerer et pansret dampskip med den ene stikken mens du skyter med den andre. Skipet kan selvsagt forbedres med nye våpen og oppgraderinger, eller byttes ut med andre skipsmodeller. Spillet skal visstnok også ha et taktisk element hvor du setter sammen og leder skvadroner av mindre slagskip.

Coconut Dodge (PS3 og PSP).

PSN

Det kan virke som Sony har tatt sommerferie, for det er ikke mye nytt på PlayStation Network denne uken. For PS3-eiere er faktisk minis-spillet Coconut Dodge den eneste skikkelige utgivelsen. Her styrer du en krabbe som må samle fallende diamanter og unngå kokosnøtter. Som alle minis-spill er Coconut Dodge også ute for PSP.

Armored Core 3 Portable (PSP).

PSP-folket kan på sin side laste ned Modnation Racers og Prince of Persia: The Forgotten Sands, som begge er tilgjengelige i butikk. I tillegg kan de laste ned Armored Core 3 Portable, som er et actionspill hvor du får kontrollere futuristiske kamproboter av den typen japanerne elsker. Spillet er basert på PS2-spillet Armored Core 3, fra 2003.

Hele ukens oppdatering finner du hos Sony.

Power of Defense (PC).
Trials and Tribulations (Wii og DS).
Les også
Anmeldelse: Sam & Max: The Tomb of Sammun-Mak

Wii og DSi

Wii-uken starter med advokatspillet Phoenix Wright Ace Attorney: Trials and Tribulations til WiiWare. Her spiller du stjerneadvokaten Phoenix Wright, og som vanlig i denne populære serien er målet å bevise din klients uskyld. Motstanderen denne gangen er en nådeløs aktor ved navn Godot, som gjør alt han kan for å sikre lang straff for personen på tiltalebenken. Trials and Tribulations finnes også på DS.

Robin Hood: Return of Richard (Wii).

I WiiWare-spillet Robin Hood: Return of Richard spiller du den berømte fabelbanditten Robin, som ble kjent for å ta fra de rike og gi til de fattige. Middelalderkongen Richard I Løvehjerte har stukket til Midtøsten for å krige mot araberne, og broren hans, John, har overtatt makten. Kaotiske tilstander hersker, og som Robin Hood må du bekjempe styrkene til den onde John, og gjenvinne freden i kongeriket England. Selvsagt er våpenet ditt pil-og-bue, og du må kjempe deg gjennom 12 nivåer for å vinne.

Ferrari GT Evolution (DSi).

Det er ingen Virtual Console-utgivelser denne uken (buu!), men vi får selvsagt noen DSi-utgivelser. Først ut er Ferrari GT Evolution, hvor du kan velge mellom 32 Ferrari-biler og suse gjennom syv forskjellige byer. Spillet, som kommer fra mobilkjempen Gameloft, kan skilte med god 3D-grafikk og mye fart.

Resten av DSi-utgivelsene er rimelig uinteressante. Discolight lar deg forvandle DSi-en din til et discolys og bli festens midtpunkt - så lenge du fester alene, selvsagt. Flips More Bloody Horowitz er en ny interaktiv billedbok, mens Telegraph Crosswords leverer 500 kryssord. Vi slapp i alle fall å få noen Sudoku-spill denne uken (det kommer nok to neste uke).

PC

The Tomb of Sammun-Mak (PC).

Det er ikke så mye nytt å melde om på PC denne uken. Først ut er den nyeste Sam & Max-episoden, som har fått navnet The Tomb of Sammun-Mak. Her spiller du ikke Sam og Max, men deres forfedre, Sameth og Maximus. Disse to karene tar turen til Egypt, for å finne djevelens leketøyskasse i en eldgammel, forhekset gravplass. Som vanlig loves vi massevis av humor og lekne nøtter. PS3-versjonen kommer neste uke.

Power of Defense (PC).

Så har vi Power of Defense: Defend Your World, et strategispill hvor fokuset er på baseforsvar. Her må du forsvare deg mot onde roboter, ved å bygge dine egne roboter som kan slå dem tilbake. Du har 13 individuelle typer roboter til rådighet, og disse kan oppgraderes underveis. Spillet har også støtte for flerspiller, slik at en spiller kan forsvare seg mot den andres angrep.

Greek Wars (PC).

Mer strategi får vi i Greek Wars, et turbasert strategispill av den tunge typen. Her foregår handlingen i antikkens Hellas, og det spillet mangler på presentasjonssiden tar det igjen i forhold til historiske detaljer og taktiske muligheter.

Journalist Journey (PC).

Siden det er så få store PC-utgivelser denne uken kan vi ta med skjult objekt-spillet Journalist Journey: The Eye of Odin, der du må reise verden rundt for å løse et eldgammelt mysterium som tydeligvis er relatert til guden Odin.

Det har også vært en treig uke hva retroutgivelser angår, men jeg lar aldri sjansen til å anbefale Star Wolves gå fra meg, så stikk innom Good Old Games for å kjøpe deg en DRM-fri utgave.

For flere spill kan du stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

D-Pad Hero 2 (NES).

Gratisutgivelser

Liker du gamle Nintendo-spill? To gutter fra Trondheim har laget et Nintendo Entertainment System-spill som heter D-Pad Hero 2, tydelig inspirert av Guitar Hero. Det du trenger for å spille er en emulator og en NES-kontroller.

Subsonic er et action/snikespill hvor du ser handlingen ovenfra. Her spiller du en leiespion utstyrt med et lydvåpen, som du blant annet kan bruke til å distrahere vakter med. Ved hjelp av kløkt og reflekser må du komme deg frem til målet, gjøre jobben og komme deg usett ut igjen.

Subsonic (PC).

Litt web-moro til slutt: I Dismantlement: Fan må du, som spilltittelen indikerer, ta en vifte fra hverandre. Lettere sagt enn gjort. I Vehicles må du bli kvitt slemme biler ved å starte og stoppe snille biler. Erm. Det er best at du bare prøver det selv. Om du heller vil spille et enkelt plattformspill, kan du prøve Orton and the Princess.

Det var det for i dag, men vi er forhåpentligvis tilbake med flere nettutgivelser neste uke. Her er den obligatoriske lenken til forrige ukes sak.

Siste fra forsiden