Snart får PlayStation 4-eierne mange nye funksjoner å leke seg med

Sony har avslørt hva som venter i den neste, store oppdateringen.

Audun Rodem, Gamer.no

Innehavere av PlayStation 4 kan nå se frem til flere, større endringer. I forbindelse med betaversjonen av den store systemoppdateringen 5.00 har Sony nemlig avslørt mer informasjon om hva vi kan vente oss av denne. Det kan man lese på PlayStation-bloggen.

I den nye oppdateringen ønsker Sony blant annet å kvitte seg med noe av det som mange oppfatter som et irritasjonsmoment, nemlig varslingene som man kan se på skjermen mens man benytter maskinen til å se på film eller TV-programmer.

Sony har bestemt seg for at disse varslingene heretter skal være avslått i utgangspunktet, slik at man selv må aktivere dem i innstillingsmenyen. Den nye 5.00-oppdateringen kommer i tillegg med mulighet til å se ulike varslinger i hurtigmenyen som man kan åpne uten å gå ut av spillet.

Oppdateringen gir deg blant annet mulighet til å sjekke nedlastingsprogresjon i hurtigmenyen..
Sony

Også nyheter for VR- og Pro-eiere

Om du eier PlayStation VR-brillene vil du også oppleve endringer med den nye oppdateringen. For eksempel har Sony sørget for at andre kan sende deg meldinger som du kan se i VR-modusen mens man bruker den såkalte Spectator-funksjonen. VR-brillene har dessuten fått støtte for 5.1- og 7.1-kanals virtuell surroundlyd via hodetelefoner når man ser på film i kinomodus med brillene.

Ellers har musikkfolket blitt tilgodesett, i form av at man kan dele individuelle låter med andre på PlayStation 4 ved å sende en melding. Dette gjør det mulig for vennene dine å lytte direkte fra meldingen. Dersom vennene dine bruker en mobiltelefon kan de gå rett inn i Spotify-appen fra PlayStation-meldingen og lytte til låten.

Oppdateringen har også en stor nyhet å by på dersom du liker å strømme spillingen din – og om du er i besittelse av en PlayStation 4 Pro. Disse vil nemlig få mulighet til å strømme spill i 60 bilder per sekund i 1080p-oppløsning etter at oppdateringen er et faktum.

Resten av endringene, som altså er ganske omfattende, kan du lese om på den offisielle PlayStation-bloggen. Betaen er som sagt allerede sluppet for utvalgte brukere, men det er ennå ikke klart akkurat når oppdateringen slippes for resten av PlayStation-folket.

Konkurrenten Microsoft har nå delt mer informasjon om Xbox One X »

Siste fra forsiden