Snart kan du oppleve vakre Abzû på Xbox One

Undervannseventyret får fysisk utgave, som ogå kommer til PlayStation 4.

505 Games

Utgiver 505 Games bekreftet nylig at det minneverdige undervannseventyret Abzû snart blir å finne på Xbox One. Spillet ble først lansert på PlayStation 4 og PC i august i år, og i januar 2017 kommer det endelig til Microsoft-konsollen.

Det er mye å se i Abzûz undervannsverden.
Espen Jansen/Gamer.no

Xbox One-versjonen av Abzû kommer i fysisk utgave, og 505 nevner ikke noe om at spillet vil kunne lastes ned digitalt på konsollen. Den fysiske utgaven – som også blir tilgjengelig for PlayStation 4 – inneholder noen eksklusive bakgrunner du kan bruke på konsollen din, men vil ifølge utgiveren ikke koste mer enn spillets digitale variant.

Minneverdig opplevelse

I Abzû tar spillere på seg dykkermaske og svømmeføtter, og legger ut på en reise på havets dyp. Ferden går gjennom et fargerikt og variert landskap, som spillere må utforske på leting etter glemte hemmeligheter.

Ved første øyekast kan spillet minne veldig om sine to inspirasjonskilder, Flower og Journey, men vår anmelder mente Abzû fint klarer å stå på egne ben:

– Handlingen er langt mer markant denne gangen, og følelsen som omkranser svømmeturene i dypet er betydelig annerledes. Det er noe usikker og utrygt som gnager i det hele tiden – spillet tar tak i denne følelsen, krydrer handlingen med enkeltøyeblikk av en annen verden og strør om seg med emosjonelt trykk, skrev Espen Jansen.

Les hele Abzû-anmeldelsen her »

Siste fra forsiden