Snart klart for TrackMania 2

Endelig får vi vite mer om den etterlengtede oppfølgeren.

Det har vært svært stille rundt franske Nadeo og deres kommende bilspill, TrackMania 2. Da spillet ble kunngjort sa de at de planla å gå i gang med en åpen betatestperiode i løpet av fjerde kvartal 2010, men det har ikke skjedd.

Nå har studiosjef Florent Castelnérac (som går under brukernavnet Hylis på TrackMania-forumet) fortalt litt om den Ubisoft-eide utviklerens planer for spillet, samtidig som det første skjermbildet har blitt avslørt (i et lite spill for brukermiljøet).

Han forteller blant annet at grunnen til at betaplanene måtte endres var at de valgte å implementere mer innhold og flere funksjoner, og at dette var vanskelig og tidkrevende etter som endringer i spillmotoren påvirket ting de allerede hadde laget.

Det første skjermbildet.

Nå er de imidlertid klare til å vise spillet frem. I midten av juni vil vi få mer informasjon, og etter det vil Nadeo røpe planene for den åpne betatesten som vil finne sted før lansering.

Et av de spennende elementene med TrackMania 2 er at spillet er basert på et nytt system som heter ManiaPlanet. En av tingene vi får er et svært ambisiøst redigeringsverktøy som skal la spillerne lage nytt innhold. Nadeo vil etter hvert også lansere et skytespill som heter ShootMania og et rollespill som heter QuestMania, og alt dette vil bli en del av det samme ManiaPlanet-systemet.

Planene deres er faktisk så ambisiøse at Castelnérac beskriver ManiaPlanet som et «operativsystem» hvor spillerne får fritt, kreativt spillerom.

Siste fra forsiden