Midway-eiere saksøkes

Snart kroken på døra?

Den skadeskutte spillutgiveren får enda mer å stri med.

Mortal Kombat-utgiver Midway er fortsatt oppegående, trass massive krav fra kreditorer og en konkurserklæring tidligere i år. Det går rykter om at filmkjempen Warner Bros. kan bli en mulig utvei for det kriserammede selskapet, men i mellomtiden har Midway fått et nytt problem å stri med.

Flere av Midways kreditorer har tidligere hevdet at det pågår snusk på eiersiden i selskapet, og nå har de tatt anklagene et skritt videre. De har nemlig saksøkt eier Mark Thomas, tidligere eier Sumner Redstone, hans selskap National Amusements, samt nåværende og tidligere medlemmer av Midways styre.

Ifølge Gamasutra hevder kreditorene at Thomas og Redstone har bedrevet tvilsom forretningsvirksomhet for å beriket seg på bekostning av Midway, og styret har enten hjulpet dem eller ignorert handlingene deres.

Saken gjelder blant annet salget av Midway fra Redstone til Thomas i 2008. Selskapet gikk for oppsiktsvekkende lave 100 000 dollar (rundt 635 000 kroner), og kreditorene mener styret lot Redstone ofre Midway uten å se etter bedre alternativer. Etterpå skal Redstones National Amusements ha ført et tap ha fått 700 millioner dollar (rundt 4, 4 milliarder kroner) på grunn av salget, og dermed fått en massiv tilbakebetaling på skatten.

Thomas er også en av Midways kreditorer, og grunnet konkurserklæringen tidligere i år og et spesielt regelverk skal han visstnok komme de andre kreditorene i forkjøpet når gjelden skal gjøres opp.

Kreditorene vil at Thomas' og Redstones handel skal erklæres som svindelforsøk, og vil ha kompensasjon for sine tap. Hvordan alt dette kommer til å påvirke Midway gjenstår å se.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden